Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA MAROKA

S vatrenima su na SP-u igrali za broncu. Sada su prvi osigurali plasman na afrički Kup nacija

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
1/4
25.03.2023.
u 11:00

Marokanci nakon dva kola na ljestvici vode sa šest bodova pa nisu morali ni odigrati treću utakmicu kako bi se plasirali na natjecanje.

Nogometna reprezentacija Maroka prva je osigurala plasman na afrički Kup nacija koji će se u siječnju i veljači iduće godine održati u Obali Bjelokosti. Maroko je plasman na Kup nacija osigurao premda nije niti igrao. Pomogla mu je Liberija koja je na gostovanju kod Južne Afrike odigrala 2-2, premda je domaćin vodio 2-0 nakon svega 20 minuta.

Južna Afrika je vodila 2-0 golovima napadača engleskog Burnleyja Lylea Fostera (11, 20), smanjio je Tonia Tisdell u 68. minuti, a na 2-2 je izjednačio Mohamed Sangare u sudačkoj nadoknadi. Maroko nakon dva kola vodi na ljestvici skupine K sa šest bodova, dok Liberija i Južna Afrika imaju po bod, pa je polufinalist SP-a u Kataru osigurao jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode na završni turnir.

Egipat je u skupini D pobijedio Malavi sa 2-0, a najbolji igrač utakmice bio je napadač Liverpoola Mohamed Salah koji je postigao prvi gol u 20. minuti, a u 45. je asistirao napadaču Wolfsburga Omaru Marmoushu za 2-0.

Egipat vodi na ljestvici sa šest bodova koliko ima i Gvineja, dok su Malavi i Etiopija na tri boda.

Soccer Football - African Cup of Nations Qualification - Group D - Egypt v Malawi - 30 June Stadium, Cairo, Egypt - March 24, 2023 Egypt's Emam Ashour in action with Malawi's Lawrence Chaziya and John Banda REUTERS/Amr Abdallah Dalsh Photo: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS
Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS

Senegal je u skupini L bio uvjerljiv protiv Mozambika slavivši sa 5-1. Youssuf Sabaly (9), Sadio Mane (15), Ilman Ndiaye (32), Boulaye Dia (39) i Habibou Diallo (88) zabili su za Senegal, dok je za goste pogodio Lourenco Vilanculos (48).

Senegal vodi na ljestvici s devet bodova i korak je do plasmana na afričko prvenstvo.

Za iznenađenje se pobrinula reprezentacija Gvineje Bisao koja je na gostovanju porazila Nigeriju sa 1-0. Pogodak odluke zabio je krilni igrač Troyesa Mama Balde u 29. minuti.

Nigerija je i dalje na putu da se kvalificira za Kup nacija sa šest bodova iz tri utakmice, ali poraz je njihov četvrti u nizu pod vodstvom portugalskog izbornika Josea Peseira. Na vrhu ljestvice je Gvineja Bisao sa sedam bodova.

Kamerun je kod kuće iznenađujuće odigrao 1-1 protiv Namibije, ali i dalje vodi u skupini C.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Cameroon v Serbia - Al Janoub Stadium, Al Wakrah, Qatar - November 28, 2022 Cameroon's Gael Ondoua reacts REUTERS/Carl Recine Photo: Carl Recine/REUTERS
Foto: Carl Recine/REUTERS

Na afričkom Kupu nacija nastupit će 24 reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije