Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski ministar sporta:

Na meldonij zasad pozitivno 27 ruskih sportaša

Marija Šarapova
Reuters/PIXSELL
25.03.2016.
u 19:15

Ruski sport u posljednjih godinu dana ima velikih problema zbog optužbi za sustavno korištenje dopinga, pa je tako ruskim atletičarima zabranjeno sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko na konferenciji za medije je izjavio kako je 27 ruskih sportaša bilo pozitivno na meldonij od 1. siječnja ove godine, odnosno otkada je ta supstanca uvrštena na popis zabranjenih sredstava, a kako je ukupno dosada 127 sportaša diljem svijeta bilo pozitivno na taj preparat.

Najpoznatija "žrtva" korištenja meldonija je bivša prva tenisačica svijeta Marija Šarapova (28), a pozitivan nalaz na meldonij karijere bi mogao stajati plivačicu Juliju Jefimovu (23), kojoj prijeti doživotna zabrana nastupa, jer joj je to drugi dopinški prekršaj.

Ruski sport u posljednjih godinu dana ima velikih problema zbog optužbi za sustavno korištenje dopinga, pa je tako ruskim atletičarima zabranjeno sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima. Zbog te zabrane Rusija nije nastupila na nedavnom dvoranskom Svjetskom prvenstvu u Portlandu, a prijeti joj i nesudjelovanje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza).

>> Meldonij koji je koristila Šarapova napravljen za sovjetske specijalce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije