Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TEHNIČKI RAZLOZI'

Rusija se vraća u Davisov kup i zbog toga je odgođen ždrijeb?

Zagreb: Finale Davis kupa, Hrvatska - Argentina, Marin Čilić - Juan Martin Del Potro
Igor Kralj/PIXSELL
01.04.2022.
u 21:30

- Dobili smo dopis o tome iz ITF-a, ali, da, nema objašnjenja. Ne znamo o čemu se radi, ali vremena ima dovoljno tako da nam ova odgoda neće otežati organizaciju odlaska naše reprezentacije na jedan od četiriju turnira - kaže Jelena Kostanić, sportska direktorica HTS-a.

Ždrijeb ovogodišnje završnice Davisova kupa koji se trebao održati jučer u Londonu odgođen je za 26. travnja, na istom mjestu. Osim objave o odgodi termina, Međunarodni teniski savez (ITF) nije ponudio objašnjenje zbog čega se to dogodilo. Spominju se tek tehnički razlozi.

- Dobili smo dopis o tome iz ITF-a, ali, da, nema objašnjenja. Ne znamo o čemu se radi, ali vremena ima dovoljno tako da nam ova odgoda neće otežati organizaciju odlaska naše reprezentacije na jedan od četiriju turnira - kaže Jelena Kostanić, sportska direktorica HTS-a.

U neslužbenim teniskim krugovima spominje se mogućnost da je do odgode ždrijeba došlo zbog toga što se još možda računa na povratak reprezentacije Rusije (to bi se eventualno dogodilo ako bi se rat u Ukrajini brzo završio, ali naznaka za to baš i nema), no sve su to samo nagađanja...

U Londonu su tako ždrijebani samo parovi Svjetske skupine I i Svjetske skupine II. Što se tiče elitnog razreda, Hrvatska je kao jedan od finalista prošlogodišnjeg natjecanja postavljena za prvog nositelja, a zajedno s nama u prvom jakosnom šeširu su još Španjolska, Francuska i SAD. U drugoj jakosnoj skupini su Njemačka, Kanada, Italija i Velika Britanija, u trećoj Kazahstan, Belgija, Srbija i Argentina, a u četvrtoj Švedska, Australija, Nizozemska i Južna Koreja. Gradovi domaćini četiriju turnira su Bologna (Italija), Hamburg (Njemačka), Glasgow (Velika Britanija) i Malaga (Španjolska).

Natjecanje po skupinama održat će se od 14. do 18. rujna, a po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine nastupit će na završnom turniru (na ispadanje) koji će biti odigran od 23. do 27. studenoga. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije