Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VITALIJ MERINOV

Rusi ubili četverostrukog svjetskog prvaka (32). Iza sebe je ostavio suprugu i dvogodišnju kćer

Screenshot Twitter
04.04.2023.
u 16:21

Novu žrtvu odnijela je ruska agresija na Ukrajinu, veliki broj sportaša je poginuo, a brojni sportski objekti su uništeni

Četverostruki svjetski prvak u kickboksu Vitalij Merinov (32) poginuo je u borbama sa ruskom vojskom u gradu Luganjsku na istoku zemlje. Ukrajinskoj vojsci pridružio se kao dragovoljac od prvog dana rata koji traje više od 400 dana. Tijekom borbi već je nekoliko puta ranjavan, ali se svaki put vraćao u postrojbu. Vitalij Merinov bio je pripadnik Desnog sektora, ukrajinske desničarske paravojne organizacije.

Na društvenim mrežama dijelio je fotografije sa članovima te formacije, a Merinov je bio poznat kao veliki obožavatelj lika i djela ukrajinskog naciste Stepana Bandere.

- Kažu da čovjek živi dok ga se pamti. Sjećamo se i cijenimo doprinos formiranju ukrajinske Ukrajine svih heroja našeg naroda. Slava Ukrajini - napisao je Merinov u siječnju 2021. godine.

Iza sebe, Vitalij Merinov ostavio je suprugu i dvogodišnju kćerkicu. Na web stranicama predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog objavljena je peticija o posthumnoj dodjeli zvanja 'Heroj Ukrajine'  za poginulog Vitalija Merinova.

Komentara 6

JF
Jure_Francetić
18:05 04.04.2023.

"Stirajte od serca vsak oblak plahosti, vazmite na se šeit batrivosti, draže nam budi glas, ime, poštenje neg hip, magnutje, sramotno živlenje; navik on živi, ki zgine pošteno !“ Poginuo je na svojoj zemlji, braneći svoje...

SL
slučajnismrad
23:16 04.04.2023.

Heroj svoje domovine i svog naroda kao tisuće hrvatskih heroja kojima će hrvatski narod ostati zahvalan do vječnosti kao i ukrajinski svojim herojima. Tužna je činjenica da su ti heroji ginuli i za izdajničku parazitsku bagru, šljam ljudskog roda.

JO
JOZO
20:26 04.04.2023.

U ratu se gine . Ako je na fronti nema selekcije tko je tko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije