Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sankt Peterburg

Rusi ignorirali sva upozorenja, tek su danas dali pratnju navijačima bijelih

\'Fans of soccer club Zenit St.Petersburg celebrate their victory in St.Petersburg May 15, 2008. Tens of thousands of fans gave no rest to those for whom football is unimportant, honking horns and lau
Reuters
21.10.2010.
u 18:25

Zenitovi huligani imali su informacije u kojem hotelu odsjedaju gostujući navijači i točno vrijeme kada stižu.

Informacije iz Sankt Peterburga, nakon što su Zenitovi huligani u srijedu navečer napali Hajdukove navijače, pri čemu su petorica pristaša bijelih lakše ozlijeđena, pristizale su svakih sat vremena. Nešto prije utakmice javio se i Žan Ojdanić, predsjednik Torcide, koji je bio u napadnutoj skupini.

– Danas je sve mirno – poručio je Ojdanić.

Nemirno je bilo nakon dolaska Hajdukovih navijača koji su u Rusiju išli u organizaciji Generalturista. Zenitovi navijači pripremili su klasičnu zasjedu i napali dio putnika koji je prvim autobusom (ukupno ih je bilo četiri) došao do hotela Dostojevski u središtu  Sankt Peterburga. Sukob je bio kratak i žestok, zbio se ispred hotela i u njegovu predvorju, a u tučnjavi je stradao jedan stariji navijač bijelih.

Huligani su uspjeli razbiti i hotelsko staklo. No, sat kasnije, ispred obližnje mjenjačnice izbila je tučnjava u kojoj je bilo ozlijeđenih na obje strane, ali nitko teže. Na kraju su petorica iz splitske ekspedicije završila u bolnici na šivanju i nakon liječničke intervencije vratili su se u hotel Dostojevski. Najteža je ozljeda jedan slomljeni nos.

A tučnjava ispred mjenjačnice bila je klasični navijački obračun, koji je, srećom, policija brzo prekinula. Zanimljivo, unatoč upozorenjima našeg veleposlanstva, policije u trenutku dolaska navijača nije bilo nigdje, a Zenitovi huligani imali su točne informacije u kojem hotelu odsjedaju Hajdukovi navijači i kada stižu.

Uoči utakmice navijači Hajduka čak su otišli i u razgledanje grada, a nekoliko sati prije okupili su se u jednom restoranu. Policija nije dopuštala razdvajanje grupe.

– Sve je u redu, razgledali smo grad. Cijelo vrijeme bili smo pod pratnjom, tako će biti sve dok ne odemo iz Rusije. Šteta što je nepotrebno nastala panika kada su se pojavile informacije o deset teško ozlijeđenih, što se pokazalo netočnim, pa su se obitelji putnika zabrinule – kazao je Mario Pemper koji je vodio Generalturistovu skupinu navijača u Rusiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije