Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATAR Navijačima francuskog drugoligaša Runje je zbog privrženosti klubu

Runje: Želim braniti u prvoj ligi i na SP-u

10.01.2009.
u 09:42

U godini koja je za nama hrvatski reprezentativac i čuvar mreže Lensa Vedran Runje (33) pamtit će loše ali i sretne trenutke kakvih je uvijek imao u karijeri. U izboru loših spomenut će bečki šok u susretu s Turskom na EP-u, kada su kockasti polufinale ispustili u završnici susreta, zadim ispadanje njegova Lensa iz prve francuske lige, te ozbiljnu ozljedu prsta lijeve ruke zbog koje je gotov mjesec i pol dana bio van vratnica.

Nakon ozljede nastavio je s odličnim obranama, mogao u ljetos napustiti Lens, bilo je ponuda sa strane, no Vedran nije želio napustiti klub u kojem se udomaćio nakon dolaska iz Turske. Runji su ponudili novi ugovor do 2011. godine.

– Time su mi ukazali veliko povjerenje, a imamo obostranu želju da se klub opet vrati u Le Championat. Uz to želim i da reprezentacija izbori odlazak na SP u Južnu Afriku – kaže Runje.

Navijačima francuskog drugoligaša Runje je zbog privrženosti klubu postao heroj.

– Doživio sam počast kao malo koji igrač kada su navijači moga kluba izvjesili trasparent na kojim su mi se, i to na hrvatskom jeziku, zahvalili što sam ostao u klubu. U srce su me dirnuli, pamtit ću to cijeloga života, to je jedan od najvećih dana u mojoj karijeri – kaže Runje.

Usput će spomenuti kako su ga istu večer pokušali opljačkati kako bi se domogli njegovog skupovijenog Porschea u garaži njegove vile, no auto je bilo na servisu.

– Postavio sam nadzorne kamere pa takvih posjeta, nadam se, neće više biti – oprezan je sada Runje.

Novo priznanje stiglo je od najutjecajnijeg i najtiražnijeg francuskog sportskog dnevnika L’equipe koji je uvrstio našeg vratara u idealnu momčad francuske Druge lige. Time je Runje proglašen najboljim vratarem u tom natjecanju.

U vrijeme praznika tjedan je dana boravio u društvu supruge Tihane, buduće magistrice kineziologije, sina Roka (6) i rodbine i prijatelje u Splitu. Sin Roko je prvašić, a pohađa dvije škole. Tri put tjedno Roko pod paskom djeda Ivana vježba u nogometnoj školi Gorana Milanka, bivšeg istaknutog Hajdukovca, u blizini poljudskog stadiona.

– Treniranje s vršnjacima Roku prvenstveno pruža zadovoljstvo i zanimaciju. To je u njegovoj dobi i najvažnije – kratko će djed Ivan.

Tko zna, možda će jednoga dana Roko poput oca Vedrana stati među vratnice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije