Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šaljivi sinjanin

Runje: Kale me nije uvrijedio, pa on i nije Hrvat, on je Izraelac

Reprezentacija Izrael (1)
Slavko Midžor/Pixsell
09.10.2010.
u 18:21

Tradicionalna šetnja kockastih po ulicama Tel Aviva nije potrajala dulje od pola sata jer je bilo čak 30 stupnjeva.

Vratar Lensa i hrvatske reprezentacije Vedran Runje (34) nije bio osobito pogođen izjavama vratara Hapoela iz Haife Tvrtka Kale, koji je ustvrdio kako je upravo Runje najslabija karika vatrenih jer, kaže Kale, nije snalažljiv kada mu se vraća lopta, ne zna baš dobro igrati nogom...

– Tvrtko Kale? A tko je taj? – ironičan je bio Runje kada smo mu spomenuli kolegu.

On je poznati vratar u Izraelu, niste čuli za njega?

Je li on rukometni vratar?

– Vratar, rukometni? A nogometni kažete, dobro onda. Jer, ima vratara i u drugim sportovima – nastavio je Runje u svom stilu.

Ne pogađa vas što naš čovjek u inozemstvu tako govori o sunarodnjaku?

– Ne pogađa me jer Kale ionako nije naš. Pa on, koliko znam, sada ima izraelsko ime, dakle, nemam nikakva razloga biti uvrijeđen. Čovjek ima pravo misliti što hoće i ja to poštujem. A kada me već pitate o toj njegovoj izjavi, što mogu reći osim da cijeli život igram nogomet pa sam do sada valjda nešto i naučio. Nemam potrebe više o tome – zaključio je Vedran Runje, vratar sa 17 nastupa za reprezentaciju i 12-godišnjom međunarodnom karijerom u uglednim belgijskim, turskim i francuskim klubovima.

Hrvatski reprezentativci su u subotu prijepodne u Tel Avivu samo nakratko napustili hotel Hilton, smješten tik uz more.

Tradicionalna šetnja nije potrajala dulje od pola sata, možda i zato što je vrućina bila neizdrživa, bilo je gotovo 30 Celzijevih stupnjeva. Plaže oko luksuznih telavivskih hotela bile su prepune kupača i šetača, a među njima zamijetili smo i poneke u kockastim majicama. Većina njih je, pak, subotu provela u posjetu Haifi i Nazaretu.

Čak 850 naših navijača

U Tel Aviv doputovalo je oko 850 navijača hrvatske nogometne reprezentacije, što je najveći posjet na gostovanjima vatrenih posljednjih godina. Više ih je u Bilićevu mandatu bilo samo na utakmicama s Englezima na Wembleyu.

Komentara 14

JR
J-RASH
18:35 09.10.2010.

Koji je kralj ovaj Runje, svaki njegov intervju ima 2-3 provale, baš je lik, ajde sretno večeras i vratite nam ponos

LA
Lass
18:45 09.10.2010.

hahaha, slažem se J-RASH, lik ne da je car nego je car na n-tu! kralju nije da se moraš pokazivati i dokazivati ali pokaži danas tom vratarčiću tko je ljudina i golmančina! :-))))

OB
-obrisani-
01:49 10.10.2010.

jel taj Tvrtko iz Splita????\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije