Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNI EURO

Švedska iznenadila Dansku u posljednjim sekundama i pomogla Španjolskoj

Švedska
Foto: EHF EURO
26.01.2016.
u 22:25

Završilo je s rezultatom 28:28, ali Danska je vodila cijelu utakmicu

Rukometaši Švedske napravili su pravu senzaciju protiv Danske u četvrtom kolu skupine 2 druge faze natjecanja na Europskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj. Završilo je s rezultatom 28:28 iako su Danci bili u jednom trenutku u vodstvu s pet razlike (13:8), na poluvremenu sa 15:13, a vodili su i kroz cijelo drugo poluvrijeme utakmice.

I ne samo to, Niklas Landin sjajno je obranio dvije minute prije kraja, kod vodstva Danske sa 27:25. Činilo se da će biti gotovo, posebno jer su otišli Danci i na 28:26, no tad su Šveđani izvukli zadnji atom snage i vratili se. U posljednjim sekundama s desnog krila zabio je Zachrisson i donio bod svojoj momčadi.

Najefikasniji u redovima Danske bili su Damgaard sa sedam golova, Hansen s pet i Larsen s četiri. Kod Šveđana su najefikasniji bili Jakobsson i Zachrisson s po pet golova, odnosno Nilsson, Ostlund i Kallman s četiri. Bilo bi za Švedsku bolje da im vratari nisu imali samo šest obrana u odnosu na deset kod Danaca.

Nažalost, Švedskoj ovih 28:28 ništa ne predstavlja u vezi s polufinalom jer su sada na samo dva boda i nemaju više ni teoretske šanse za prolaz dalje. No zato se raduju Španjolci koji uz pobjedu u posljednjem kolu protiv mnogo slabijih Rusa sasvim sigurno prolaze dalje. Da je Danska pobijedila, Španjolci bi mogli ispasti u slučaju pobjede Njemačke. Ovako pak prolaze sto posto dalje uz bilo kakvu pobjedu protiv Rusa i neovisno o rezultatu utakmice Danske i Njemačke. Isto tako, svaki poraz Dansku izbacuje s prvenstva...

>> Španjolska pobijedila Mađarsku i sad navija za Dansku protiv Njemačke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije