Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oko 14 sati

Hrvatskim rukometašima dodijeljene medalje, doček sutra na Trgu

Hrvatska
Foto: EHF TV
1/5
31.01.2016.
u 20:11

Iako su već počeli slaviti nakon pobjede nad Norveškom, glavna fešta našim herojima priprema se u domovini.

Nakon finalne utakmice, u kojoj je Njemačka osvojila europski naslov pobijedivši Španjolsku, priređena je ceremonija dodjele medalja. Prvi su se na postolje popeli hrvatski rukometaši i primili brončana odličja, a iza njih su slijedili Španjolci i Nijemci.

Iako su već počeli slaviti nakon pobjede nad Norveškom, glavna fešta našim herojima priprema se u domovini. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za RTL je kazao kako će doček biti pripremljen na Trgu bana Jelačića, a dolazak reprezentacije očekuje se oko 14 sati.

- Sutra slavimo ovu broncu kao da je zlato. Hrvatska može biti ponosna. Dođite svi da čestitamo najuspješnijoj ekipi hrvatskog sporta. Njihove medalje velika su stvar za Hrvatsku - kazao je Bandić.

I premijer Tihomir Orešković pozvao je navijače da dočekaju rukometaše.

- Malo tko se prije početka Europskog rukometnog prvenstva u Poljskoj usudio prognozirati da će ova ekipa ostvariti ovako dobar rezultat. Uz dobro vodstvo, složan i odgovoran tim napravio je pravo malo čudo. To je još jedan dokaz što se sve može kad se s punim srcem i s velikom odgovornošću pristupi obvezama. Pozivam hrvatske navijače da dočekaju naše kauboje onako kako su to i zaslužili - poručio je premijer.

>>Razgaljeni rukometaši slavili u svlačionici, evo koju domoljubnu pjesmu su zapjevali!

>>Izbornik Željko Babić otkrio o kojem proročanstvu je riječ

>>Predsjednica Grabar-Kitarović bodrila rukometaše u borbi za broncu: 'Volim ju neopisivo'

>>Hrvatska na krilima Stevanovića i Duvnjaka do treće bronce na Euru u povijesti!

 

Komentara 13

LL
LUDI LJUDI
23:32 31.01.2016.

Kao prvo takva slavlja ne koštaju ništa u odnosu na koristi. Sportske, nacionalne, komercijalne... a kritičare kao što su Speedy Gonzales i ostali pametnjakoviće pitamo: U čemu ste treći u EU? I dosta je više kompleksaša, koji omalovažavaju bilo koji uspjeh naših, bez obzira jesu li među 16 na Svijetskom u nogometu ili 3. u rukometu, u Europi. Dečki, osim što mi se ne sviđa da ste prihvatili "glupav" naziv kauboji, u svemu drugom ste pokazali kako se bori za HR i kako se osvaja medalja. Misli li netko da se to postiže bez znanja, svakodnevnog treniranja i odricanja, dok Speedy Gonzales i slični, sjedeći na svojoj ljenoj guzici, pametuju iz fotelje. I zato dočekajmo naše i odajmo im priznanje što su "tek" treći, a iza nas su i Francuzi, Danci, Poljaci, Rusi, Šveđani, Mađari, Makedonci, Srbi, Island. Bravo Hrvatska. Veliki je uspjeh biti među prvih 8 u Europi, a ne "tek" treći, provokatori nesportski.

Avatar germanikus
germanikus
09:45 01.02.2016.

To da su Janezi osvojili ,,Broncu,, to bi za njih bio epohalni uspjeh ali budimo pošteni za Hrvatsku to i nije baš za neko pretjerano slavlje!

ZE
zelenakrava
09:22 01.02.2016.

Rukometaši su bili i svjetski prvaci i olimpijski pobjednici i to ne tako davno i zato sada baš ne vidim smisao organizacije nekakvog slavlja. Proslavili su nakon utakmice i to je to. Život ide dalje. Jedino ako se želi napravitii najava za slijedeće Europsko prvenstvo u Hrvatskoj tamo 2018. ili 2019. I onda nas organizatori prave (namjerno ili ne) blesavim tvrdeći da će to biti najveći sportski događaj koji je Hrvatska do sada organizirala. zaboravljaju Svjetsko prvenstvo rukometaša iz 2009. iza kojeg su ostale velike dvorane koje u nekim gradovima propadaju jer se ne mogu održavati. To je naša megalomanija i u tu svrhu se ponekad zna malo ili puno slagati. Sjećam se onog Gopca koji je negdje 2007. pričao o toj izgradnji dvorana i ostalo-a sad kada se to treba platiti to plaćamo svi mi a Gobac i Gopci se prave blesavim i imaju amneziju. Sve treba realno smjestiti u neke normalne okvire a ne bez razloga pretjerivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije