Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božidar Jović

Nije pobijedio bolji, nego sretniji i spretniji!

Hrvatska - Španjolska
Foto: HRS
1/11
30.01.2016.
u 18:33

Odigrali smo fantastičnih 20 minuta, imali smo čudesnih 13:10, pomislio sam “to je to”, iako sam se pribojavao mogu li naši dečki u tako visokom ritmu izdržati do kraja.

Možda se nećete složiti sa mnom, ali dojma sam da nije pobijedio bolji, nego spretniji i sretniji sastav! Nisu nas ti Španjolci nešto nadigrali, konačnih četiri pogotka razlike za njih kudikamo je osjetnija prednost nego što se to moglo razabrati po tijeku utakmice.

Mi smo stalno biti “tu negdje”, tako nam je malo nedostajalo, samo jedna lopta, jedna luda obrana, jedan njihov promašeni “zicer”, jedan sudački dar, malo “duža” klupa... Na žalost, ničega od toga nije bilo i na kraju smo morali čestitati Španjolcima, koji su zasluženo iskoristili priliku i otišli u finale.

Odigrali smo fantastičnih 20 minuta, imali smo čudesnih 13:10, pomislio sam “to je to”, iako sam se pribojavao mogu li naši dečki u tako visokom ritmu izdržati do kraja. Na žalost, nisu mogli. Preskupo nas je stajao pad u posljednjoj trećini prvoga dijela, kad su Španjolci serijom 8:1 otišli na odmor sa četiri gola razlike.

Je li naša momčad energetski pala? Ne znam, ali da je tako, da su doista ostali bez snage, ili da su mentalno poklekli, onda bi Španjolska lako u nastavku otišla na plus osam! A nije! Nego je utakmica bila u mutnim vodama neizvjesnosti do samoga kraja...

Ali, našim se dečkima ne može ništa zamjeriti. Španjolska je vrlo jaka, iskusna, uigrana, ima rješenja i kad se čini da je u “crnoj rupi”. Vidjeli ste, uostalom, kako je njihov izbornik Manolo Cadenas dobrim izmjenama nakon 20 minuta okrenuo utakmicu, uveo je brže vanjske igrače Garciu i Dujšebajeva, koji su (prelako) proigravali nezadrživog Aguinagaldea na crti i okrenuli su utakmicu na svoju stranu. Ni naši, ni njihovi vratari nisu briljirali, oni su jednostavno manje griješili i na kraju su o finalistu presudile nijanse. Pa iako je uvijek nezahvalno prognozirati finale, nekako sam dojma da Nijemci nikako ne mogu nauditi kvalitetnijim i iskusnijim Španjolcima...

A pred nama je iznimno važna utakmica za broncu! Nadam se da će naši mladići prespavati ovaj poraz i mentalno čvrsti dočekati taj dvoboj.

>>Pobjeglo finale! Babić nije htio maknuti Alilovića...

>>Duvnjak: Izbornik je odlučio da igram obranu. Alilović: Nešto sa mnom očigledno ne valja!

Komentara 12

JO
jozomali
09:14 31.01.2016.

imamo boljeg od Alilovića! u Poljskoj je! s reprezentacijom samo ga treba staviti na vrata! Stivi!

Avatar duki82
duki82
18:50 30.01.2016.

Nekad treba biti realan i priznati istinu a ne ovakve nebuloze pisati. Ako nastavite ovako bice drvena medalja...

Avatar banijac68
banijac68
18:51 30.01.2016.

Moj Božidare mi mora da smo gledali dve različite utakmice . 1.)Španjolci su igrali onoliko koliko su trebali za pobijedu 2.) puno su iskusniji3.) trener je njih znao naštelovati onoliko koliko su trebali jer su skužili da je ALILOVIĆ NAJAJ VEČA RUPA CIJELOGA PRVEBSTVA a BABIĆ nije imao PLAN BBBB jer on nije vidio naćina kako da se suprostavi Španjolcima . Moj JOVIĆU pogledaj si ti još jednom snimku sa utakmice pa onda piši kako je bilo a ne kako si ti želio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije