Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvaramo protiv norveške

Rukometašice otputovale na Euro jako oslabljene: Dvije igračice iz prve sedmorke neće igrati

Hrvatska u Rijeci igra s Ukrajinom u  kvalifikacijama za EP
Goran Kovacic/PIXSELL
03.11.2022.
u 22:33

Rukometašice Hrvatske otputovale su u Ljubljanu, gdje u petak počinje Europsko prvenstvo na kojem branimo broncu iz 2020. godine

Rukometašice Hrvatske otputovale su u Ljubljanu, gdje će u petak, 4. studenoga odigrati prvi susret u skupini na Europskom prvenstvu kojem su domaćini tri zemlje – Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora. Naše rukometašice branit će broncu iz Danske, koju su osvojile 2020. godine. Ovog puta reprezentacija je otputovala s ciljem da prođe u drugi krug. Prije dvije godine naše su rukometašice ispraćene na put bez očekivanja.

Tu je 14 brončanih

I sada, kao i prije dvije godine, izbornik Nenad Šoštarić ima velike probleme sa sastavom. Nema Ćamile Mičijević, Dejane Milosavljević, Ane Turk, Josipe Mamić i Katarine Pavlović. A to su barem dvije, ako ne i tri iz početne postave. Od onoga što ima složena je ekipa koja će ostaviti srce na parketu Stožica za novi uspjeh. Većina tog sastava dugo je na okupu, odlično se poznaju. Uostalom, tu je 14 igračica (sestre Posavec, Bešen, Kapitanović, Pijević, sestre Kalaus, Blažević, Ježić, Debelić, Krsnik, Japundža, Šimara i Prkačin) koje su osvojile broncu. I da, tu je i Ćamila.

– Bila sam s curama u Poreču, s njima sam u Ljubljani. Idem na terapije. Tko zna, možda i zaigram – kaže u svom stilu Ćamila.

Od 20 igračica koje su bile na pripremama izbornik Nenad Šoštarić na put vodi njih 18. U Koprivnicu se vraća Nikolina Zadravec kao jedno od tri desna krila, a u Zagreb Katarina Pavlović, koja čeka tehnički meeting organizatora da vidi hoće li dobiti zeleno svjetlo za nastup s obzirom na svoj zdravstveni karton.

– Sve djevojke došle su spremne iz klubova. Ovaj nastup na Europskom prvenstvu znači nam puno jer želimo potvrditi da nešto vrijedimo i da bronca iz 2020. nije slučajnost. Nevjerojatno je da nam se uvijek ozlijede igračice na istoj poziciji. Primjerice, Mičijević i Milosavljević. To su dvije igračice iz početne postave. Jasno, njih dvije će jako puno nedostajati i u fazi obrane – istaknuo je Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske.

Skupina nam nije lagana, ali realno na Europskom prvenstvu nema lagane skupine. Sve počinje s najtežim mogućim suparnikom, Norveškom. Dovoljno je reći da su Norvežanke svjetske prvakinje, imaju olimpijsko srebro te brane naslov europskih prvakinja. Taj susret na rasporedu je u petak, 4. studenoga u 20.30 sati u Stožicama. Dva dana poslije, a riječ je o nedjelji, na redu je Mađarska. Još jedna vrlo opasna reprezentacija. I ona je promijenila dosta igračica u posljednjih godinu dana, ali i izbornika. Sada ih vodi Vladimir Golovin, koji je s većinom te generacije dvaput bio svjetski juniorski prvak. Na kraju nas 8. studenoga u 18 sati čeka Švicarska. Ta je zemlja jako puno uložila u rukometnu akademiju i prve rezultate već ima jer nekoliko njihovih rukometašica igra u jakim danskim i njemačkim klubovima. I ne manje važan podatak, Švicarska će uz Mađarsku i Austriju biti domaćin sljedećeg Europskog prvenstva.

Ne igramo na velik broj golova

– Sve reprezentacije iz naše skupine igraju brz rukomet, imaju brz protok lopte i imaju sjajne šutere. Mi smo pak možda jedina reprezentacija koja puno toga ulaže u obranu i ne igramo na velik broj pogodaka kao svi drugi – istaknuo je Šoštarić.

Europsko prvenstvo otvaramo protiv europskih i svjetskih prvakinja, Norveške.

– Silom prilika došlo je do nekih promjena u njihovu rosteru, nekoliko igračica čeka prinovu, neke su ozlijeđene. Međutim, nove igračice također su jako dobre i kvalitetne. Imaju potpuno nova dva kružna napadača – zaključio je izbornik.

Tko želi u Ljubljani gledati "kraljice šoka", ulaznice može kupiti po cijeni od 40 do 80 eura za jedan dan, ovisno o kategoriji.

>> VIDEO: Izjava izbornika Hrvoja Horvata na okupljanju rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za EP 2024.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije