Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA I KANADA

Rudić grabi po još jednu medalju

\'21.08.2010., Korcula - Prijateljska vaterpolo utakmica A reprezentacije Hrvatska - Rusija. Smjesak na licu Ratka Rudica prije pocetka utakmice.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Cagalj/PIXSELL
23.06.2011.
u 20:50

Dupini su izborili prvo mjesto u skupini B, a time i najlakšeg suparnika u četvrtfinalu (Kinu), pa će gotovo sigurno u subotu u borbu za medalje.

Najbolji hrvatski vaterpolisti postigli su sve tri pobjede u skupini B završnog turnira Svjetske lige u Firenci. Nakon što su u prvom susretu, u utorak, lako pobijedili Australiju sa 12:6 (4:0, 1:1, 3:3, 4:2), u drugom su dvoboju, u srijedu, bili još bolji i sa 11:5 (4:1, 2:2, 2:1, 3:1) nadjačali Crnu Goru. U četvrtak su zaokružili niz trijumfom nad Kanadom 13:8 (3:3, 3:2, 4:3, 3:0).

Crnogorci nastupaju bez ponajboljih igrača (Ivović, Zloković i Pasković nisu ni doputovali u Firencu, a ozlijedio se i N. Janović), no uvijek su suparnik vrijedan svakog respekta. A hrvatski se dupini nisu zadovoljili bilo kakvom pobjedom, nego su na kraju uvjerljivo trijumfirali uzvrativši tako barem dijelom Crnogorcima za nekoliko vrlo bolnih poraza (EP u Malagi, OI u Pekingu, EP u Zagrebu).

Na taj je način Hrvatska izborila prvo mjesto u skupini, time i lakši četvrtfinalni dvoboj (s Kinom), što znači da su Rudićevi izabranici praktično već u polufinalu i u borbi za medalje. No, naš izbornik ne želi ići tako daleko, zagovara koncepciju "korak po korak".

– S Crnogorcima smo igrali prilično dobro, a posebno sam zadovoljan igrom u obrani s igračem manje. Ipak, to je samo početak, te nas pobjede ne smiju zavarati – upozorava Rudić.

Hrvatska je u dvoboju s Crnogorcima primila samo dva pogotka 11 puta braneći se s igračem manje. Naši su vaterpolisti postigli četiri pogotka iz devet napada s igračem više. Strijelci protiv Crnogoraca bili su Burić 2, Bošković 2 (1), Joković 2, Sukno 2, Paškvalin, Buljubašić i Obradović. Jučer, protiv Kanađana, pogotke za našu momčad postigli su Sukno 4, Buljubašić 2, Barač 2, Burić, Bošković, Karač, Bušlje i Obradović.

Tako Rudić grabi prema još jednoj medalji na klupi Hrvatske, a kao najozbiljniji konkurenti za prvo mjesto i izravan plasman na OI nameću se Srbija i Italija.

Ostali rezultati 3. kola - skupina A: Srbija - SAD 11:5, Italija - Kina 12:9; skupina B: C. Gora - Australija 8:5 (4:4).

Komentara 1

ZD
Zoran-Düsseldorf
21:35 23.06.2011.

Ma sto posto finale Xrvatska-Srbija,pa ko prezivi pricace.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije