Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Max!

Rudež: Hrvatska mora zadržati Drapera, sad je sjajan!

Damjan Rudež
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
11.02.2014.
u 20:29

– Jedva čekam, veselim se jako da ću igrati protiv Cedevite u kojoj sam proveo dvije prekrasne godine

U srijedu će Cedevitin gost biti španjolska Zaragoza, klub za koji vrlo uspješno igra hrvatski košarkaški reprezentativac Damjan Rudež (27). Rudi je 208 centimetara visok krilni igrač koji se podjednako dobro snalazi i na mjestu niskog krila, ali i na mjestu lažnog krilnog centra.

– Jedva čekam, veselim se jako da ću igrati protiv Cedevite u kojoj sam proveo dvije prekrasne godine. Bio sam u onoj momčadi koja je 2011. u Trevisu osvojila treće mjesto u Eurokupu. To ću iskustvo zauvijek pamtiti, a te dvije godine puno su mi pomogle u karijeri. Te godine pobijedili smo nekoliko španjolskih klubova i to mi je otvorilo vrata Španjolske.

Po dolasku u rodni grad Rudež će imati puno društvenih obveza.

– Nastojat ću skoknuti i doma, ali i vidjeti se s prijateljima, puno toga ću htjeti u ta dva dana.

Prijatelja ima i u Cedeviti.

– Iz one momčadi za koju sam ja igrao tu je još jedino Baždarić. S Delašom se znam iz reprezentacije pa smo u kontaktu preko SMS poruka. No, ostao sam u dobrim odnosima s mnogima iz vodstva kluba.

U to ime će od domaćina moliti puno ulaznica za potrebe navijača.

– Već sada sam tražio više od 50, no čini mi se da ću trebati puno više. Puno poznatih i prijatelja žele na utakmicu.

Dobili nas u Repešinu stilu

Važno je i za jedne i za druge.

– Samo pobjeda ostavlja nas u igri za prolaz među 16 u završnicu.

Da u utakmici u kojoj je Damjan zabio 17 koševa (tri trice) nisu kiksali doma baš protiv Cedevite, ova utakmica za Zaragozu ne bi bila tako sudbinska. Kako su ih cedevitaši iznenadili bez Smitha i Delaša?

– Igrali su od prve sekunde jako agresivno, s puno trke, u Repešinu stilu. Ne bih rekao da je to bilo iznenađenje, cedevitaši su pokazali da znaju pobjeđivati na gostovanjima.

Ali znaju i gubiti kod kuće.

– Mladi su i podložni oscilacijama.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Damjan i njegova Zaragoza ovaj su tjedan boravili u Andaluziji, u Malagi, gdje se igrala završnica Kupa kralja. U Andaluziju će, za manje od sedam mjeseci, i reprezentacija Hrvatske, a u njezinu sastavu, vjerujemo, i Rudež.

– Radujem se što ćemo na Svjetskom prvenstvu biti u skupini koja se igra u Sevilli. To je sjajan sportski grad. Doduše, nije baš blizu kao Celje i Ljubljana, no nekako se nadam da će nas ljudi i tamo doći podržati.

Neugodno križanje

Hoće li Hrvatska u Španjolsku u jednako jakom sastavu kao što je to bilo na Eurobasketu?

– Nisam čuo da netko neće igrati ovo ljeto za reprezentaciju. Sad kad sretnem Drapera, baš ću s njim o tome popričati. Bilo bi važno da se i on odazove, to više što igra odlično, svojim ulaskom u igru daje impuls sjajnoj momčadi Reala.

Kako komentirate ždrijeb SP-a?

– Možemo proći skupinu. Budu li Argentinci imali Ginobilija i Scolu, oni će biti favoriti, bit će jači od nas, a ako to ne bude, onda će u četverokutu između Argentine, Hrvatske, Grčke i Portorika biti vrlo neizvjesno, no iako će Filipini i Senegal biti nominalni autsajderi, ni njih se ne smije podcijeniti.

No, skupina s kojom se Hrvatska križa...

– Najteža je moguća! No kako je to nokaut faza, u jednoj je utakmici sve moguće. Budemo li mi u onakvom ritmu u kakvom smo bili na Eurobasketu, i ako budemo kompletni, nećemo bit bez izgleda ni u osmini finala – zaključio je Rudež.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije