Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE HENRY KRIVAC

Roy Keane za sve okrivljuje savez i Delaneya

Roy Keane
AFP
20.11.2009.
u 14:47

Trener Ipswich Towna i legenda irskog nogometa Roy Keane proklinje Irski nogometni savez, a posebno Johna Delaneya zbog zahtjeva za ponavljanjem utakmice između Francuske i Irske.

Keane ističe kako bi se Irci trebali okrenuti više svojim greškama, a ne toliko Thierryju Henryju.

- Svi govore o Henryjevoj ruci, ali mislim da bi se trebali fokusirati na naše braniče i vratara Givena. Više su me oni razočarali. Kako možete pustiti da lopta odskače u vašem petercu? Kako možete pustiti Henryja samog? Gdje je tu bio golman? - pitao se Keane.

Mnogi govore da je oštećen integritet igre, ali Keane se s time ne slaže.

- Ne, nikako. Nije ugrožen nijedan dio - tvrdi Keane.

- Irska je imala prilike u dvije utakmice, ali njih nije bilo u prvoj utakmici. Čuo sam nekoliko intervjua nakon utakmice u kojima nijedan igrač nije dobio žuti karton. Možda je u tome problem. Možda smo trebali tako odigrati u prvoj utakmici - uvjeren je Keane.

- Reakcija saveza bila je: 'Opljačkani smo'. Ali ne sjećam se da je takva reakcija bila kada nam je poklonjen jedanaesterac protiv Gruzije koji je također promijenio tijek igre.

Na udaru Keanea posebno se našao izvršni direktor saveza John Delaney.

- John Delaney? On govori o poštenju i integritetu igre. Tog čovjeka nikad ne bih slušao. Ljudi zaboravljaju da je Irska posljednji put na SP-u bila 2002. godine. Bio sam član te momčadi. Nije imao ni hrabrosti tada me nazvati. U jednom intervjuu novinari su ga pitali o meni, a on je odgovorio da sam vjerojatno negdje na nekom otoku - oštar je prema Delaneyu bio Keane, koji je izbačen iz reprezentacije deset dana prije prvenstva zbog sukoba s tadašnjim izbornikom Mickom McCarthyjem.

- S irskom reprezentacijom sam od svoje 15 godine, a čovjek se tada nije udostojio ni nazvati me. Irski navijači zaslužuju bolje, izbornik i većina igrača zaslužuju bolje, ali nisam siguran da irski savez zaslužuje bolje - zaključio je Keane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije