Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO IMA DOMA? Hrvatskog reprezentativca najviše zanimaju vijesti o Hajduku i Euroligi

Roko Ukić troši astronomske iznose na vijesti o Hajduku i Dinamu

07.01.2009.
u 20:12

Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Ukić je, prema vlastitom priznanju, pravi ovisnik o mobilnom internetu, koji je u Americi veoma skup, ali rezultati i vijesti o omiljenom mu Hajduku i Euroligi ipak su nešto na što Roku nije problem potrošiti pokoji dolar.p> Teško bez vijesti o Hajduku
- Troškovi mobilnog interneta u Americi su jako skupi. Dobivam račune za TV, internet, dva mobitela, a skoro pola računa iznose troškovi mobilnog interneta. To je moja rookie pogreška prvog mjeseca sezone - kroz smijeh je rekao branič Toronto Raptorsa, kanadskog kluba, ali u NBA ligi je toliko gostovanja da u Torontu provodi jako malo vremena.

Kada je na putu, Roko najviše vremena provodi upravo na internetu, a najviše ga zanimaju vijesti o Hajduku, velikom rivalu splitskog kluba Dinamu, Euroligi i skijanju. Njegova opsesija internetom i astronomski računi od čijih se iznosa u Hrvatskoj može kupiti i dobar automobil nisu za širu javnost, a postoji i razlog.

- Bolje da se ne zna, otac bi me ubio ako bi saznao - kazao je Ukić koji se nakon perioda sjedenja na klupi opet počeo nametati dobrom igrom.

Dva susreta gdje je ubacio dvoznamenkasti broj poena najbolja su mu preporuka, ali konkurencija je jaka. Calderon i Solomon dobivaju veću minutažu, ali Ukić ne brine previše.

- Ne razmišljam toliko o tome. Hoću li igrati? Koliko ću igrati? moje je samo da budem spreman. Svaki susret koji ne odigram ili na kojem dobijem malu minutažu uštedi mi snagu za treninge tako da ni to nije tako loše. To je kao da ulažete svoj novac u nešto što će vam se isplatiti u budućnosti - ustvrdio je Roko.

NBA je potpuno drugi svijet
Kaže i kako je jako teško postizati lagane poene, jer ipak NBA nije Euroliga i za svaki se koš treba dobrano potruditi.

- Nije tako jednostavno, doći pod obruč i položiti loptu, jer uvijek netko čeka da vas blokira. U Europi u svakom trećem susretu naiđete na jednog odličnog blokera, a u NBA ligi na svakom susretu naiđete na tri takva. Prema tome, puno je teže - otkrio je Roko za Star.

Roko se polako privikava na NBA tempo, a na početku je bilo dosta razgovora o tome je li mladi Hrvat spreman za takve fizičke napore, prije svega zbog nedovoljno jake tjelesne građe. Ipak, Roko sve više pokazuje kako nije dijete, a shvaćaju to polako i u Torontu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije