Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kapetan reprezentacije

Roko Ukić: Godine prokletstva su, čini mi se, iza nas

Roko Ukić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
07.08.2014.
u 11:30

- Jedan moj prijatelj ustanovio je da svakih sedam godina igram za Repešu - 2000., 2007. i 2014. - kaže Ukić.

Premda se o tome već nekoliko dana govorilo kao o završenom poslu, tek jučer je Roko Leni Ukić počeo govoriti kao novi cedevitaš. Dan uoči odlaska s reprezentacijom na turnir u Francusku, govorio nam je o razlozima povratka u hrvatski klub.

- Imao sam dosta tešku sezonu u kojoj je moja igra patila pa mi je trebao izazov uz koji ću se, uz pomoć trenera i momčadi, vratiti na razinu igre iz prethodnih sezona. Osim toga, kada dođe prijelazni rok imam neke svoje prioritete, pri čemu su financijski uvjeti tek na trećemu mjestu. Obitelj i njezine potrebe su mi ispred svega, a potom i neki igrački ciljevi. Po tome, nisam vidio zanimljiviju ponudu od Cedevitine. Imao sam dvije ponude iz Rusije koje mi nisu odgovarale obiteljski, ali i od klubova koji nisu euroligaši. Hvala bogu da se još uvijek mogu tako postaviti.

Opet zajedno s Tomasom

Roko će ponovo udružiti snage s Jasminom Repešom. Osim što mu je izbornik, on mu je bio i klupski trener 2000. u Splitu, 2007. u Rimu a 2014. bit će mu u

- Jedan prijatelj mi je rekao da mi je Repeša trener svakih sedam godina.

A taj prijatelj je kolega s Radio Dalmacije Marin Mrduljaš, koji mu je još i "prorekao" da će u idućih sedam godina vjerojatno postati Repešin pomoćnik.

- Da mu igrački ne odgovaram, ne bi me Jasko zvao. A da on meni kao trener ne odgovara, ne bih dolazio k njemu. Koji su mu igrački motivi, osim ponovnog udruživanja s vrlim prijateljem Markom Tomasom s kojim je dijelio pečalbarski kruh u Fenerbahçeu.

- Želim vidjeti mogu li biti taj igrač koji će momčadi dati dodatnu kvalitetu koja bi klubu, nakon dva izgubljena finala, donijela naslov prvaka ABA lige i uz koju bi Cedevita ušla u Top 16 Eurolige. Volio bih biti jedan od vođa momčadi koja će to napraviti.

Koliko bi dobar klupski rezultat Cedevite pomogao u stvaranju ugođaja za eventualno hrvatsko domaćinstvo EP-a 2015.?

- Naš uspjeh na Eurobasketu, ali i Cibonino osvajanje ABA lige već su tome pridonijeli. Kao narodni klub, Cibona je stekla simpatije ljudi, Šarić se profilirao kao prepoznatljivo sportsko lice, a to je već ogroman pomak u odnosu na ono što je bilo prije. Daj bože da se to ponovi, dobar plasman na SP-u i dobar klupski domet, uvjeren sam da bismo imali euforiju veću nego što je bila zbog nogometnog SP-a.

Spomenuli smo i reprezentaciju, kojoj je kapetan.

- Kad vidim sve te talentirane klince mogu reći da hrvatska košarka ima lijepu perspektivu. Ovi mlađi momci sada dolaze u puno pozitivniji ugođaj. Nekako mi se čini da su sve one godine prokletstva iza nas.

Ne pazim dovoljno na sebe

Roko se nada i da mu se neće ponoviti muke s Ahilovim tetivama kakve je imao za vrijeme EP-a.

- U Sloveniji sam bio na 60 posto jer sam trpio stalne bolove. Imam tu "bolest" da ne pazim dovoljno na sebe, negiram da mi je nešto, a onda zapadnem u probleme. Tada nas je dosta bilo načetih, a napravili smo veliku stvar.

Uvjeren je da je momčad sada jača nego lani. Ne samo za zrelijeg Šarića.

- Par mlađih igrača napravilo je iskorak, a mi iskusniji nismo ušli u godine u kojima jedna godina više znači nizbrdicu, već dodatnu godinu iskustva. Dakle, trebali bismo igrati bolje, a hoće li to značiti i bolji rezultat teško je reći jer su drukčiji suparnici, sustav natjecanja...

>> Cedevitaš Ukić se priključio reprezentaciji

Komentara 1

MA
Marko7777777
14:16 07.08.2014.

Dragi Drazene Brajdicu Bog se Pise velikim početnim slovom. Je li moguće da to ne znaš ili si toliko lijevo orijentiran da misliš da treba tako pisati. Naravno da ne očekujem da se objavi ovaj komentar. Bog te blagoslovio i milostiv ti bio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije