Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH LEGENDA

'Rođen sam u Mostaru, s 15 sam imao oružje ispod kreveta. Blizu moje kuće bilo je ratno bojište'

GER, 1. FBL, FC Bayern Muenchen vs RB Leipzig
EXPA/ Eibner/ Michael Weber
02.01.2024.
u 10:14

- Igrao sam za mlade selekcije Jugoslavije, nakon utakmice s reprezentacijom morao sam se vratiti kući, ali nije bilo letova iz Beograda za Sarajevo. Vraćajući se autom, vidio sam što se događa i shvatio da je situacija ozbiljna.

Hasan Salihamidžić prvog dana nove kalendarske godine slavi rođendan, a sada se za njemačke medije ovaj 48-godišnjak prisjetio mladosti koja je bila puno opasnosti i neizvjesnosti. Legenda Bayerna i BiH nogometa rođena je u Mostaru, ali je tijekom rata morao otići u Njemačku, to mu je jako teško palo jer nje želio biti odvojen od obitelji. 

GALERIJA 'Modrić još želi ostati u Realu. Imao je impresivnu ponudu iz Arabije'

GER, 1. FBL, FC Bayern Muenchen vs RB Leipzig
1/7

- Rođen sam u Mostaru, gradu u kojem je čuveni most. Imao sam bezbrižno djetinjstvo. Otac mi je bio policajac, majka učiteljica, a ja sam već tada želio postati nogometaš. Jugoslavija je bila država koja je funkcionirala, nama je bilo dobro. Imali smo jednostavan život, ali smo bili sretni. S 8 godina sam počeo igrati, moj otac, koji je bio igrač druge lige, bio je moj prvi trener - ispričao je popularni Braco za njemačke medije.

- Igrao sam za mlade selekcije Jugoslavije, nakon utakmice s reprezentacijom morao sam se vratiti kući, ali nije bilo letova iz Beograda za Sarajevo. Vraćajući se autom, vidio sam što se događa i shvatio da je situacija ozbiljna. Na deset kilometara od moje kuće bila je crta bojišta. Nakon dva mjeseca došao mi je otac i rekao: 'Imamo kalašnjikov u kući i pištolje, uzmi ih i idi pretraži ulicu.' Tada mi je rekao da povedem majku i sestru da pokušaju pobjeći. Kao 15-godišnjak, imati kalašnjikov ispod kreveta nije normalno - rekao je Salihamidžić. 

VEZANI ČLANCI:

- Autobusom sam otišao u Dortmund, odakle sam otišao u Hamburg gdje sam upisao Institut za sport. Moram reći da je istina da ako se u Njemačkoj neko posveti i naporno radi dobije priliku. Iskoristio sam priliku o kojoj sam toliko sanjao, učinio sam to jer sam se borio -  zaključio je ispovijest Salihamidžić.

Komentara 10

Avatar southman
southman
10:59 02.01.2024.

Kome je Kalašnjikov bio namijenjen za upotrijebiti ??

Avatar barba_barba
barba_barba
17:06 02.01.2024.

Mislin da u Sarajevu i EasternMostaru ni danas neznaju da je Ravno „poravnano “ u listopadu 1991

GO
goran2hr
13:17 02.01.2024.

Nedostaju datumi i kronologija, pa nije jasno za koga je to oružje bilo pripremljeno. A sad "legenda"?! Stvarno nisam imao pojma tko je on...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije