Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična utrka

Robert Kišerlovski senzacionalan 2. na Giru

Kišerlovski
Goran Kovačić/Pixsell
17.05.2014.
u 22:07

Kišerlovski je s drugim mjestom u današnjoj etapi napredovao na deveto mjesto poretka, a za novim vodećim, Australcem Cadelo Evansom (BMC), zaostaje 1:49 minuta

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Trek) kroz cilj 8. etape Giro d'Italia prošao je drugi, što je najveći uspjeh u povijesti hrvatskog biciklizma. A od pobjede su ga dijelili doslovno centimetri. Riječanin je 500 metara prije cilja prve brdske etape ovogodišnjeg Gira napao i preuzeo vodstvo, no 100 metara do ciljne linije sustigao ga je Talijan Ulissi, koji je kroz cilj ipak prošao brži te spriječio povijesnu prvu hrvatsku pobjedu na nekoj od utrka velike trojke (Tour de France, Giro d'Italia,Vuelta).

- Šteta, žao mi je za taj finiš, jako malo je nedostajalo. Strmina je bila velika, 12-13 posto, krenuo sam u sprint negdje 400-500 metara prije cilja, ali sprint je ipak više Ulissijev teren. Makar, poslije etape mi je priznao da me je jedva prošao. Meni je barem drago što sam pobijedio Evansa, Urana i ostale koji pretendiraju na ukupnu pobjedu – rekao je Kišerlovski.

Inače, dosadašnji najbolji hrvatski rezultat bio je 5. mjesto Kišerlovskog na etapi Tour de Francea 2012. godine.

Kišerlovski je s drugim mjestom u današnjoj etapi napredovao na deveto mjesto poretka, a za novim vodećim, Australcem Cadelo Evansom (BMC), zaostaje 1:49 minuta.

Komentara 1

MA
malimrav
10:30 18.05.2014.

Robi majstore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije