Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE I NOGOMETNI SINDIKAT

RNK Split dobio spor: HNS mora ponovno odlučivati o uključenju kluba u Drugu ligu

Ivo Cagalj/PIXSELL
11.08.2021.
u 15:39

"Ovo je velika pravna pobjeda Splita i odvjetnika, ali i zaposlenika koji su svojim radom i prilaganjem dokumentacije dokazali da Split ima sve kriterije za viši rang", javljaju iz kluba

Nakon trakavice treba li RNK Split igrati u Drugoj ligi ili ne, odlučeno je kako će se odluka o neulasku u Drugu ligu morati preispitati.

Naime, Hrvatski olimpijski odbor donio je odluku koja ide Splitu u korist i prema svim kriterijima klub iz Parka mladeži trebao bi igrati Drugu ligu jer je na terenu prošle sezone izborio treće mjesto koje ga je vodilo u kvalifikacije, no zbog nedobivanja licence,  nije dobio to pravo. Sada je žalbena komisija Hrvatskoga olimpijskoga odbora donijela odluku u kojoj usvaja zahtjev Predlagatelja (RNK Splita) te se ukida odluka Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a te je predmet ponovno vraćen na odlučivanje. Po svemu sudeći, jedina logična odluka bila bi da se RNK Split uvrsti u Drugu ligu koja počinje ovog vikenda.

"Istaknimo, kako je odluka HOO donešena 19.7.2021., a službeno smo je dobili danas (10.8.2021) par dana prije početka Druge HNL. Ovo je velika pravna pobjeda Splita i odvjetnika, ali i zaposlenika koji su svojim radom i prilaganjem dokumentacije dokazali da Split ima sve kriterije za viši rang", javljaju iz kluba.

Oglasio se i Nogometni sindikat, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Potaknuti donesenim Rješenjem Vijeća športske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora od dana 19. srpnja 2021. i napisima u medijima o istome obraćamo se javnosti.

Uistinu nas žalosti činjenica nepoznavanja elementarnih propisa licenciranja HNS-a, a koji su doneseni temeljem UEFA-inih propisa, kao i porazna činjenica da je ovakva odluka donesena odstrane arbitražnog tijela Hrvatskog olimpijskog odbora. Kako bismo cijeli ovaj slučaj sagledali mnogo ispravnije, smatramo da je važno pritom napomenuti da su igrači zbog statusa samostalnih djelatnika ostali dužni imenom i prezimenom pred državnim institucijama (HZMO, HZZO i Porezna uprava), a posljedice istoga osjećaju i danas.

Također, napominjemo da je igračima u predstečajnoj nagodbi priznato svega 30 posto duga što u konačnici nije dovoljno ni za podmirenje obveza prema državnim institucijama. Nogomet nikako ne bi trebao stvarati socijalne slučajeve. Podsjetimo, Olimpijska povelja u svojim temeljnim načelima kaže:

„Cilj olimpizma je stavljanje sporta u službu skladnog razvoja čovječanstva radi stvaranja mirnog društva koje nastoji očuvati ljudsko dostojanstvo.“

Time nas još više žalosti odluka arbitražnog tijela HOO-a.Podsjetit ćemo i na činjenicu kako su NK Osijek i HNK Cibalia u svojim predstečajnim nagodbama uvrstili sportaše u prvi red naplate potraživanja te takvim postupkom nisu svoje sportaše gurnuli u osobni bankrot. Nepravda se ovakvom odlukom čini i svim ostalim nogometnim klubovima koji uredno i pravovremeno izvršavaju sve obveze prema svojim sportašima.Ako svojim djelovanjem i radom ne budemo otklanjali prisutne anomalije i sportaše budemo slali u osobni bankrot, nećemo budućim generacijama ostaviti u naslijeđe zdrave temelje hrvatskog sporta. Kroz svoje aktivno djelovanje u proteklih deset godina tražili smo jednake uvjete za sve dionike, borili smo se za prava igrača i nastavit ćemo pravnu bitku pred višim sudovima Republike Hrvatske te u konačnici, ako bude potrebno i pred europskim sudovima.

Hrvatska udruga “Nogometni sindikat”će igračima pružiti svu moguću podršku.

Dario Šimić i Mario Jurić"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije