Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDJELJNI DERBI

Rimski derbi: Rejin Lazio se bori za opstanak, Roma za vrh

Francesco Totti
AFP
17.04.2010.
u 13:54

U nedjelju će veliki gradski derbi u talijanskoj Seriji A (34. kolo) odigrati Lazio i Roma. Podijeljeni Rim će gorjeti, jer su oba sastava silno motivirana prije ovih 90 minuta.

Nominalni domaćin, Lazio, se nalazi u opasnoj zoni prvoligaške ljestvice budući da drugoligaška provalija i nije daleko od njih. Šest bodova su trenutačno iznad Atalante koja ispada, a bod ili sva tri dodatno bi ih umirili prije same završnice sezone.

S druge strane Roma vodi borbu s Interom na samom vrhu ljestvice. Fantastična forma Rome je uvjetovala njihov veliki skok i prije sraza s Lazijem imaju dva boda manje od Intera, ali i odigranu utakmicu manje. Pobjedom u derbiju opet bi postali vodeća momčad lige.

- Sve znamo, tajni nema. Idemo na pobjedu jer ona nam donosi ostvarenje cilja, a to je bijeg s dna ljestvice. Spremni smo i ne zastrašuje nas odlična forma našeg suparnika. Tenzije će kao i uvijek biti jake, no uhvatit ćemo se u koštac sa svime i pokušati uzeti bod ili sva tri - najava je utakmica od strane Tommasa Rocchija, igrača Lazija.

S druge strane trener Rome Claudio Ranieri zbori:

- Statistika koja je iza nas ništa ne znači. Kada dođe utakmica s Lazijem sve se briše, postoji samo tih aktualnih devedeset minuta. To što smo bolji od njih ove sezone ne znači da smo favoriti u ovoj utakmici. Ovo je veliki derbi i u njemu favorita nema. Znam da će biti napeto, znam da će biti teško, ali moja vjera spram igrača je neograničena. 

Zanimljivosti:

• Roma ima pet pobjeda zaredom u prvenstvu, rušili su pred sobom Udinese, Bolognu, Inter, Bari i Atalantu. Nevjerojatno zvuči datum kada je Roma posljednji put izgubila u Seriji A ove sezone. Zbilo se to 28. studenoga 2009. godine kod Udinesea (2:1), nakon čega su nanizali 17 pobjeda i šest remija.

• Lazio je u solidnoj formi, jer u zadnjih pet utakmica imaju tri pobjede i dva remija. U prošlom kolu su gubili kod Bologne 2:0, ali su rezultat okrenuli u vlastitu pobjedu 3:2.

• Posljednja tri puta kada je Lazio bio domaćin u rimskim derbi utakmicama je pobjeđivao. U te tri utakmice su postigli čak 10 pogodaka, više od tri po susretu.

• Lazio uspjehe (pobjede) bilježi jedino kada je nominalno domaćin na Olimpicu. Kao gost nije pobijedio Romu od 1997. godine!

• Ove sezone je Roma dobila gradski derbi s 1:0. Utakmicu je odlučio Cassetti pogotkom u 78. minuti.

 

Vjerojatni sastavi:

Lazio (3-4-2-1): Muslera - Dias, Stendardo, Radu - Lichtsteiner, Brocchi, Ledesma, Kolarov - Zarate, Mauri - Floccari.

• Trener Lazija Edoardo Reja ima dosta problema s ozlijeđenim nogometašima, pa tako za ovu utakmicu ne može računati na Ousmanea Daba, Mourada Meghnija, Cristiana Manfredinija, Pasqualea Foggiju, Francelina Matuzalema i Albana Bizzarrija.

Roma (4-4-3): Julio Sergio - Cassetti, Juan, Burdisso, Riise - Pizarro, De Rossi, Perrotta - Totti, Toni, Vučinić.

• Roma je dočekala razdoblje u sezoni kada se može pohvaliti da nema ozlijeđenih igrača. Svi su spremni, konkuriraju za gradski derbi i nastavljaju vjerovati da mogu do naslova prvaka Italije.

 

Forma:

Lazio

POBJEDA 1:0 (vani) Fiorentina (Talijanski kup, 13. travnja)

REMI 2:2 (vani) Fiorentina (Serie A, 10. travnja)

POBJEDA 1:0 (vani) CSKA Moskva (Liga prvaka, 6. travnja)

POBJEDA 3:0 (doma) Bologna (Serie A, 3. travnja)

POBJEDA 1:0 (doma) CSKA Moskva (Liga prvaka, 31. ožujka)

Roma

POBJEDA 3:2 (vani) Bologna (Serie A, 11. travnja)

REMI 1:1 (doma) Napoli (Serie A, 3. travnja)

REMI 1:1 (vani) Milan (Serie A, 28. ožujka)

POBJEDA 2:0 (doma) Siena (Serie A, 24. ožujka)

POBJEDA 2:0 (vani) Cagliari (Serie A, 21. ožujka)   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije