Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak prvenstva

Rijetko kad 
su plavi tako malo trgovali tijekom zime

19.01.2016., Rovinjsko Selo - Igraci nogometnog kluba Dinamo poslijepodnevni trening u sklopu priprema odradili na stadionu u Rovinjskom Selu. Petar Stojanovic.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
14.02.2016.
u 11:30

Zima u sezoni 2012./13. bila je burna, s priprema u Međugorju hitno je otputovao Mateo Kovačić jer su pregovarači Intera svojom ponudom iz cipela izuli Zdravka Mamića, bili su spremni uplatiti 11 milijuna eura.

Nakon pobjede u četvrtfinalu kupa nad Interom, Dinamo će se danas predstaviti i u nastavku HNL-a, na utakmici sa Zagrebom u Kranjčevićevoj (17 sati).

Samo promjena desnog beka

Obično je nakon stanke zanimanje za utakmice veće, želi se vidjeti kako izgledaju nove momčadi, možda i pogledati kakvog novog igrača. No, ove godine nekakvih novosti u Dinamu nema, bar ne kad je o igračkom kadru riječ. U ovom prijelaznom roku bilo je u Maksimiru izuzetno mirno. I to u oba smjera. Još za vrijeme odmora otišao je Ivo Pinto u Norwich. Portugalac se pokazao kao dobar posao Dinama, stigao je u ljeto 2013. za manje od milijun eura odštete, a ove zime preselio se u Englesku i plavima donio oko četiri milijuna eura. Igrao je dobro, izborio i poziv za reprezentaciju, donio je mnogo toga dobroga.

Kako je jedna lasta otišla, tako je druga došla na njezino mjesto u maksimirskom gnijezdu.

Dinamo je brzo reagirao i umjesto Pinta doveo desnog beka Maribora Petra Stojanovića za dva milijuna eura.

I to je sve što se trgovine ove zime u Dinamu tiče, osim ako se zadnjih sati prijelaznog roka ne dogodi kakva bomba, ako plavi ipak ne dovedu defenzivnog veznog ili lijevog beka, a na vrata im ne pokuca kakav bogati Kinez i iskrca puste milijune za neku od plavih zvijezda. No, to će se teško dogoditi, pa se može zaključiti da je ovo za Dinamo jedan od siromašnijih prijelaznih rokova.

Daleko je to od, primjerice, prošle godine kad je u Inter prodan Marcelo Brozović (oko četiri milijuna eura), u Cagliari Duje Čop (1,3 milijuna), tada se umirovio Joe Šimunić, plavi su se riješili Wilsona i još nekolicine manje značajnih ili skupih igrača. Tada je u Dinamo stigao Rumunj Alexandru Matel za 150.000 eura, službeno je Dinamo oteo Danija Olma Barceloni...

Godinu prije Sammir je otišao u Getafe, Fatos Beqiraj prodan je u Kinu za milijun eura, a rubrika dolazaka bila je prilično značajna – stigli su Jeremy Taravel i Antonijo Ježina koji su i danas dio plave momčadi. Pojačanje je trebao biti Cleyton, ali potukao se u gradu i brzo je potjeran.

Kovačić, Jedvaj, Vida...

Zima u sezoni 2012./13. bila je burna, s priprema u Međugorju hitno je otputovao Mateo Kovačić jer su pregovarači Intera svojom ponudom iz cipela izuli Zdravka Mamića, bili su spremni uplatiti 11 milijuna eura. Blagajna se još napunila prodajom Tina Jedvaja u Romu (5,5 milijuna), Domagoja Vide u kijevski Dinamo za nešto više od četiri milijuna eura, otišao je Morales u Španjolsku, Tonel se vratio kući u Portugal, a došli su Zvonko Pamić, Husejinović...

Uglavnom, puno se više radilo prošlih zima nego ove.

– I inače je zimski prijelazni rok daleko slabiji nego ljetnji. Sada su kupovali oni kojima “gori”, oni koji moraju ili zbog ozljeda nekih igrača, ili se bore za nešto pa su zaključili da im fale određeni igrači. U ljeto se kupuje značajnije kad se slažu momčadi – kazao nam je menadžer Danko Đikić.

Zoran Mamić je kao trener zadovoljan jer ima istu momčad.

– Ostalo je 99% momčadi na okupu i to je za nas jako važno – kaže Mamić. Koliko će to biti dobro možda se bude moglo vidjeti u susretu protiv davljenika Zagreba danas u Kranjčevićevoj.

>>Valentinovo, dan koji navijači Dinama nikada neće zaboraviti

Komentara 20

DU
Deleted user
13:14 14.02.2016.

Čovječe ne valja kada prodaju i kupuju. Ne valja kada zadrže momčad. Pa kaj hoćete. Frustracije liječite što dalje od Dinama.

SE
senior
13:34 14.02.2016.

Ovih se dana saznao razlog zašto Hajduk nije izlistao svoje dionice na burzi što je zakonska obaveza. Čuli su da bi Maminjo kupio izlistane dionice i mogao postati večinski vlasnik Hajduka a ukoliko to postane na poljudu bi isključivo sadio kupus , ako je to mogao rimski car Dioklecijan zašto nebi i on. To bi donosilo veću dobit nego igra Hajduka.

DU
Deleted user
13:42 14.02.2016.

dinamo pokraden, kak gore netko kaze ispadat ce kosturi... bla bla ... kad su pokeadeni kak to da svi dobiju placu na vrijeme, kak to da bez problema kupe beka za dva mil eura.. a istovremeno najposteniji klub u hr, neisplacuje redovito place, vec deset godina nije kupio igraca sa odstetkm skuplja neuspjele igrace po turskoj, pakistanu ili ukrajini.. jedni pokradeni a drugo preposteni ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije