Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Hrvatski klubovi dobro prošli u ždrijebu, protivnici nisu takav bauk

Dinamo slavi
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
08.08.2014.
u 13:00

Igrat će Petrolul i Dinamo, Split i Torino, Dnjipro i Hajduk te Rijeka i Sheriff.

Održan je ždrijeb za posljednje pretkolo Europske lige u Nyonu i hrvatski su predstavnici saznali s kime će igrati. Dinamo kao jedini nositelj od naših predstavnika putuje u rumunjski Petrolul, Splitu dolazi Torino, Rijeci Sheriff, a Hajduk putuje u Ukrajinu kako bi se susreo s Dnjiprom.

U "bubnju" su bila 62 kluba, prve se utakmice igraju 21. kolovoza, uzvrati 28. kolovoza. Onaj klub koji je prvi izvučen, igra prvi susret kod kuće. Od ta 62 kluba, njih 18 se priključilo tek u četvrtom pretkolu, 29 je došlo iz trećeg pretkola, a 15 je onih koji su izgubili u trećem pretkolu Lige prvaka.

Sigurno je da će Split i Hajduk imati najviše problema, ali Dnjipro nije jak kao posljednjih godina. Ukrajinci u dvije utakmice nisu uspjeli zabiti Kopenhagenu pa su nakon poraza uz dva primljena pogotka u Danskoj ispali iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Što se Splita tiče, njima je prilika to što Torino još nije krenuo sa sezonom i nisu baš toliko uigrani. Samo, ne treba se na to previše oslanjati jer švedskoj su Brommapojkarni u trećem pretkolu zabili sedam pogodaka, od toga tri na gostovanju.

Rijeka i Dinamo također moraju paziti jer njihovi protivnici mogu biti iznimno neugodni. Posebno bi to trebala znati Rijeka jer Dinamo se već tri puta susretao sa Sheriffom. Ali, hrvatski je doprvak izraziti favorit u tom susretu. Naime, Sheriff se namučio protiv Slovana iz Bratislave i ispao u trećem pretkolu Lige prvaka nakon što ih je Slovan svladao sa 2:1 u Slovačkoj i potom odigrao 0:0 u Moldaviji. U tom je susretu dobio crveni karton Elkin Blanco Rivas pa ga neće biti na Kantridi. Naravno, ne treba ni napominjati koliko je bitno na domaćem terenu riješiti mnogo dvojbi oko prolaska.

Rumunjski Petrolul je pak izrazita nepoznanica i modri se moraju jako dobro pripremiti za susret jer sama činjenica da su jednu Viktoriju Plzen pobijedili na gostovanju sa 4:1 dovoljno govori. Također, kapetan im je nekad sjajni nogometaš Adrian Mutu i pod njegovim "ravnanjem" momčad djeluje sjajno. Također, ove godine na pripremama (26.6.) Rumunji su slavili sa 2:0 i jedan pogodak zabio je upravo Mutu. Sve u svemu, bit će to teža prepreka od Aalborga!

PAROVI HRVATSKIH PREDSTAVNIKA:

Split - Torino

Petrolul - Dinamo

Dnipro - Hajduk

Rijeka - Sheriff

>> Mamić svjestan snage Petrolula, već su slavili ove godine protiv Dinama!

>> Naša prednost pred Torinom je što im prvenstvo počinje tek u rujnu

>> Dobro je što drugu utakmicu igramo na Poljudu, koji će biti pun

>> Bivši kapetan Sheriffa daje prednost svojoj Rijeci

Komentara 43

GA
gadimise
11:32 08.08.2014.

Super je to kaj dijelimo prvo mjesto u europi po osvojenim bodovima zasad s kazahstanom al oni imaju samo jednog predstavika za dalje, a mi 4 samo da nadmašimo prošlu sezonu fali nam još 4 boda i onda smo je sustigli nadam se bar 2 kluba u ligi uefe bilo bi super i ništa ne znači igrati u ligi uefe ako ne igraš bar X ili pobjeda jer poraz ne pridonosi nacionalnim keof. bodovima samo sudjelovanje pridonosi samom klubu na kraju će dobiti 2 boda ak igra ligu uefe i ne dobije niti jednu utakmicu, tak da je bitno dali je x ili poraz ili pobjeda tak da ak neko mora ispasti nek bar se potrudi ne izgubiti! sretno svima!

KR
krusty
10:55 08.08.2014.

Kakvo iznenadjenje, da je Dinamo kao jedini nositelj "najbolje prosao"...

ZW
zweistein
12:34 08.08.2014.

Ajmoooooooooooooooo HRVATSKI klubovi čestitke na srpnju i polovici kolovoza AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije