Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JURIŠ NA TITULU

Rijekino sada ili nikada! Ovakvu šansu za osvajanje naslova nije imala od 1999.

Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/8
20.09.2016.
u 12:42

Rijeka danas ima sve što Dinamo nema: trenerski kontinuitet, izvrsno posloženu momčad i veličanstveno ozračje oko kluba. I nema ono što Dinamo ima, a što ga strahovito opterećuje: iscrpljujuće i bolne lekcije u Ligi prvaka.

Nije teško pretpostaviti zašto se Rijekin trener Matjaž Kek nije prepustio euforiji nakon što je u utakmici života, barem u domaćem natjecanju, pregazio Dinamo kao plitak potok. Osim što će kao prekaljeni stručnjak znati koliko je petica nad Dinamom opasna i kako se lako može negativno odraziti na budnost njegovih igrača u sljedećim utakmicama, Slovenac je svjestan kako je sve ovo “deja vu”, viđeno i prošle sezone, kada je Rijeka još u studenome bježala Dinamu četiri boda i onda sve uspjela prokockati.

Poučen iskustvom koliko ranjeni Dinamo može biti neugodan, Kek je u dubini duše zbog “plus četiri” duboko nesretan, jer zna da je ta prednost trebala biti – dvostruka. Da, još ga proganjaju promašaji njegovih igrača protiv Intera (1:1) i Cibalije (0:0), u utakmicama u kojima momčad koja pretendira na naslov prvaka jednostavno ne smije kiksati.

Pa i unatoč tome, unatoč “samo” plus četiri, Rijeka je prvi favorit domaćeg natjecanja. Možda čak i u povoljnijoj situaciji nego 1999. godine, kada je naslov izgubila u posljednjem kolu. Rijeka danas ima sve što Dinamo nema: trenerski kontinuitet, izvrsno posloženu momčad i veličanstveno ozračje oko kluba. I nema ono što Dinamo ima, a što ga strahovito opterećuje: iscrpljujuće i bolne lekcije u Ligi prvaka.

Rijekino sad ili nikad, nakon što je čak pet puta bila doprvak, neće ovisiti samo o Kekovu znanju i nadahnuću njegovih igrača. Ključni Rijekin čovjek u ovom trenutku postaje predsjednik kluba Damir Mišković. Njegova prisutnost i angažman, kao drugoga čovjeka HNS-a, na svakoj Rijekinoj utakmici postaju neprocjenjivi. Pokaže li Mišković i minimum kooperativnosti prema svome treneru, da svojim autoritetom spriječi elementarne nepogode poput mahača Conjara u Vinkovcima, Rijeka će imati sve preduvjete da postane prvak.

Jednom su, 1999. godine, bili presigurni pa su se opekli. Popusti li i na trenutak Miškovićeva koncentracija, lako bi im se moglo dogoditi opet. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije