Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKI ŠTEDE, NEKI NE...

Rijeka u UAE na pripreme, a Zagreb već tri godine ni metra od Zagrebella

dražen medić,nk zagreb,željko janković (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
27.01.2016.
u 12:34

'Otkad sam na čelu struke u NK Zagrebu, inzistiram da se pripreme obave u našemu kampu.'

Nogometni klub Zagreb po mnogočemu odudara od ostatka prvoligaške kolone. Osim što jedini imaju predsjednika i trenera u istoj osobi, osim što jedini nisu uspjeli skupiti dvoznamenkasti broj bodova u prvom dijelu prvenstva, pjesnici se mogu pohvaliti činjenicom kako imaju najbolji nogometni kamp u Hrvatskoj.

Upravo su blagodati Zagrebella, smještenoga u Veslačkoj ulici, ni deset tramvajskih stanica od Trga bana Jelačića, uvjetovale da nogometaši Zagreba jedini od svih prvoligaša nikada ne napuštaju svoju luksuznu bazu. Ni ljeti, ni zimi, ni da padaju sjekire. Posljednji put izvan Zagrebella pripremali su se u zimu 2013. godine, kada ih je Ćiro Blažević odveo u Daruvar. I čim su se maknuli iz Zagrebella, pjesnici su ispali iz 1. HNL. Tada je polivalentni Medić odlučio preuzeti sve ovlasti.

– Otkad sam na čelu struke u NK Zagrebu, inzistiram da se pripreme obave u našemu kampu. Naime, znali smo se prije pripremati na raznim destinacijama, u Istri, Sloveniji, Turskoj..., no sve je to bilo ispod razine infrastrukture koje nam pruža naš kamp – kaže Dražen Medić.

Najoštećeniji klub

Ne smatra da su njegovi igrači zasićeni ambijentom u kojemu doslovno ujutro ustaju i navečer liježu (zagrebaši, naime, i stanuju u Zagrebellu).

– Osnovna je funkcija priprema osposobljavanje nogometnih profesionalaca za natjecanje, odnosno rad u infrastrukturnim uvjetima koji će ih podići na višu razinu. Stoga ne vidim svrhu preseljenja momčadi iz ambijenta koji nam nudi najbolje uvjete za rad – dodaje Medić.

Tu dolazimo do stanovite kontradikcije: ako NK Zagreb ima najbolje uvjete u Hrvatskoj, zašto je onda posljednjeplasiran na ljestvici?

– Niz je okolnosti koje su na to utjecale. Jedna je od njih i činjenica da je Zagreb klub koji su suci najviše oštetili u hrvatskoj ligi, i ne samo u ovoj sezoni. To nije moja procjena, nego za to postoje i statistički pokazatelji i službena izvješća – opravdava Medić Zagrebovih devet bodova nakon 21 kola.

Od ostalih nogometnih prvoligaša njih pet odlučilo se na pripreme u inozemstvu: Dinamo je nakon Rovinja nastavio u La Mangi, Rijeka je uživala u čarima Dubaija, Hajduk i Split vježbaju na turskoj rivijeri, u Beleku, dok je Osijek potegnuo do autobusom dostižne destinacije – Međugorja. Podno Brda ukazanja Slavonci će vježbati dva tjedna.

Slaven Belupo pod vodstvom trenera Željka Kopića odradio je deset dana u Medulinu, a pripreme će finiširati u najugodnijem, domaćem ozračju, u Koprivnici. Slično razmišljaju i u Istri 1961, koja će cijelo pripremno razdoblje odraditi na istarskom poluotoku: Pula, Rovinj, Novigrad.

– Nisam tražio od vodstva kluba nikakve inozemne destinacije. Zadovoljan sam uvjetima u Istri, ovdje ćemo uspjeti realizirati sve što smo planirali – kaže trener Puljana Andrej Panadić, debitant u hrvatskoj ligi.

Preskupo putovanje

Ni dobrostojeća Lokomotiva nije odlučila sjesti u zrakoplov ove zime. Deset medulinskih dana, pa završnica pripremnoga razdoblja u Zagrebu. Vremenske prilike idu joj naruku...

– Samo putovanje u inozemstvo koštalo bi nas više od kompletnih priprema u Medulinu. Tamo nas je smještaj u hotelu s četiri zvjezdice za deset dana koštao 180.000 kuna – ističe Lokomotivin direktor Božidar Šikić, štedljivi blagajnik koji pazi na svaku kunu.

Podsjetimo, proljetna polusezona počinje 10. veljače utakmicom četvrtfinala Kupa Inter – Dinamo, a nastavak prvenstva kreće 12. veljače utakmicom Rijeka – Lokomotiva. Već 21. veljače u Maksimiru će se igrati veliki derbi Dinamo – Rijeka.

>> Medić: Živimo u mraku, sve me podsjeća na Zvezdu i Partizan ili Zvezdu i Dinamo

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije