Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popisi hrvata i gauča

Rijeka s čak šest igrača, Manchester City samo četiri, a Barcelona dva...

08.10.2014., Zagreb - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na glavnom terenu stadiona u Maksimiru uoci kvalifikacijske utakmice protiv Bugarske za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
06.11.2014.
u 06:30

Među 18-oricom koja će se sljedećeg tjedna na Upton Parku 'potući' za Messijev dres bit će uglavnom snage iz hrvatske lige.

Izbornik Niko Kovač u ponedjeljak u London na susret s Argentinom vodi 18 igrača, dok će njih 16-orica ostati u Zagrebu i pripremati se za utakmicu s Talijanima koja se igra 16. studenoga. Na tom popisu, nazovimo ga 'pošteda', bit će najelitnije Kovačeve snage: Subašić, Srna, Vrsaljko, Vida, Strinić, Modrić, Rakitić, Mandžukić, Ćorluka, Olić, Perišić, Lovren, Pranjić, Brozović, Kovačić, Kramarić.

Među 18-oricom koja će se sljedećeg tjedna na Upton Parku 'potući' za Messijev dres bit će uglavnom snage iz hrvatske lige. Iz Rijeke čak šestorica: Vargić, Tomečak, Lešković, Leovac, Jajalo, Sharbini, iz Dinama četvorica: Šimunović, Pjaca, Antolić, Čop, iz Splita famozni Marko Rog, iz Hajduka samo vratar Lovre Kalinić...

Argentinski izbornik Gerardo Tata Martino nije pozvao nijednoga igrača iz domaće lige. Otpao mu je ozlijeđeni stoper Manchester Uniteda Marcus Rojo, a na popisu su vratari Romero (Sampdoria), Guzman (Tigres), Caballero (Manchester City), braniči Demichelis (Manchester City), Zabaleta (Manchester City), Garay (Zenit), Fernandez (Swansea), Otamendi (Valencia), Roncaglia (Genoa), Fazio (Tottenham), Ansaldi (Atletico Madrid), veznjaci Biglia (Lazio), Di Maria (Manchester United), Mascherano (Barcelona), Gaitan (Benfica), Perez (Benfica), Pastore (PSG), Banega (Sevilla), Pereyra (Juventus), Lamela (Tottenham) te napadači Messi (Barcelona), Tevez (Juventus), Agüero (Manchester City), Higuain (Napoli).

Hrvati i Argentinci sastali su se dosad triput: 1994. godine u Maksimiru bilo je 0:0 u prijateljskoj utakmici, 1998. na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1:0 za Argentinu, a 2006. u prijateljskoj utakmici Hrvatska je u Baselu slavila sa 3:2.

Gauči i ne slute kakav ih sada pakao čeka na Upton Parku...

>>Gaučo opet u sedlu! Povratak Teveza protiv Hrvatske

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije