Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rakete parale nebo

Rijeka pobijedila Zagreb 4:1, Kopić priznao: Kvalitetniji su!

Rijeka - Zagreb
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
12.04.2015.
u 22:05

- Čestitam igračima na pobjedi koja nam puno znači nakon teškog tjedna. Okrećemo se Jadranskom derbiju – rekao je Matjaž Kek

Nogometaši Rijeke ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Zagreba i ponovo osjetili zadovoljstvo pobjede u utakmici tijekom koje je do izražaja došla razlika u kvaliteti u najvažnijim elementima igre. 

- Rijeka je dokazala da je kvalitetnija momčad. Do prvog pogotka nekako smo se držali u defenzivnom bloku, ali nismo imali kontrolu lopte. Rijeka je iskazala kvalitetu i agresivnost koja je krasi, na kraju smo na odmor otišli s dva pogotka zaostatka – kaže trener Zagreba Željko Kopić

Trener Matjaž Kek rijetko mijenja osnovni raspored, način igre radije mijenja promjenom igrača. Marko Vešović prvi put ovoga proljeća od početka utakmice zaigrao je na desnom boku ispred Ivana Tomečaka. Josip Mišić prvi put igrao je na mjestu Filipa Bradarića, ostalo je bilo već viđeno. Kako je vrijeme odmicalo, momčad Rijeke dizala je ritam i pojačavala pritisak. Posebice po lijevom boku, gdje su gosti strahovali od Leovčeva trčanja i Sharbinijeva proigravanja. 

U 37. minuti probio je Leovac lijevu stranu, ubacio prizemno na drugu stranu, gdje je Tomečak iz drugog pokušaja zatresao mrežu - 1:0. Nisu prvi put ove sezone dva riječka braniča riješili utakmicu! Pred odlazak na odmor Balaj je povisio na 2:0, obrana Zagreba primila je drugi pogodak na jeftin način. Od momčadi koja je uputila jedan udarac prema vratima (Krovinović 18) nije se očekivala bogzna kakva reakcija u nastavku. 

- Promijenili smo dvojicu igrača da pokušamo uspostaviti posjed lopte i djelomično smo uspjeli. Postigli smo pogodak i kada se nama na klupi učinilo da se možemo vratiti u utakmicu, primili smo pogodak iz prekida nakon kojega je sve bilo gotovo – kaže Kopić. 

Od Jurendićeva pogotka iz kaznenog udarca, nakon prekršaja Leovca na Konopeku, do Mitrovićeva pogotka prošle se samo dvije minute. Toliko je trajala nada gostiju!

- Čestitam igračima na pobjedi koja nam puno znači nakon teškog tjedna. Okrećemo se Jadranskom derbiju – rekao je Matjaž Kek kojega više zanimala promjena na klupi Hajduka nego analiza utakmice protiv Zagreba. Za kraj treba naglasiti da je u 82. minuti Tomasov pokazao koliko se zaželio nogometa na impresivan način. Prošao je Tomasov pokraj četvorice gostujućih igrača, osvanuo sam pred Livakovićem i mirno poentirao - 4:1. Atraktivan potez bio je adekvatna najava novog vatrometa kojim se na Kantridi tradicionalno slave pobjede. Odavno nakon utakmice Rijeke rakete nisu parale nebo.

>>Svaka čast gledateljima koji nisu napustili stadion!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije