Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak niza

Rijeka na krilima sjajnog Kramarića pobijedila Split 3:0

Split - Rijeka
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/3
10.08.2014.
u 23:34

Kako Niko Kovač u reprezentaciji osim Pranjića nema alternativu za lijevog beka, možda mu se s tribina Parka mladeži na kojima je sjedio svidio Marin Leovac

U sudaru dva od naša četiri kluba koja su izborila četvrto pretkolo Europske lige počelo je ludo. Baš kao i dva sata ranije u Kranjčevićevoj gdje je u 15. sekundi za Hajduk zabio Kouassi, Rijeka je kod Splita povela također u prvom napadu, Leovac je u 24. sekundi iskoristio krasnu dubinsku loptu Kvržića i doveo Riječane u vodstvo za zadovoljstvo 50-ak pripadnika Armade. 

A kako Niko Kovač u reprezentaciji osim Pranjića nema alternativu za lijevog beka, možda mu se s tribina Parka mladeži na kojima je sjedio svidio Marin Leovac. Rijeka je bila bolja i očito je žaljala isprati gorčinu zadnjeg gostovanja kod Splita. Naime, u prošloj sezoni u 33. kolu je vodila 2:0, na kraju uspjela jedva spasiti bod. I od tada je momčad s Kantride nanizala samo pobjede, između ostaloga i tri nad Dinamom. Doista impresivna serija od 13 uzastopnih pobjeda momčadi Matjaža Keka. 

I do odmora je Rijeka bila konkretnija, opasnija, a Split prilično nemoćan, očito više iscrpljen od putovanja u Odesu i mogao je biti sretan s minimalnim zaostatkom.

No, brzo je u nastavku Rijeka povećala prednost, Krstanovićevu loptu Kramarić je pospremio snažnim volejem i tako poveo Rijeku ka 14 uzastopnoj pobjedi u natjecateljskim utakmicama, za rekordni niz Rijeke. I sve je to Krama svojim sedmim golom u četiri utakmice HNL-a potvrdio novim pogotkom, mirnim lobom preko Vukovića za 3:0.

- Dobro smo istrčali, dobro parirali i napokon je momčad koju vodim pobijedila u Parku mladeži. Igrači su napravili ono što smo tražili, imali smo još prostora za olakšati si neke stvari već u prvom poluvremenu. Bio sam uvjeren da smo nešto naučili nakon prošle utakmice u Splitu, nismo dozvolili domaćinu da okomitim loptama dođe na 16 metara i držali smo pritisak na njihovu zadnju liniju– rekao je nakon utakmice Matjaž Kek. 

Zadovoljan je s punim pravom, Rijeka je pokazala mišiće i upozorila Dinamo da se ove godine neće šetati do naslova. Već u petak vidjet ćemo kako će Split izgledati protiv Dinama, bit će to dobar susreta za usporedbu ovogodišnjih snaga Dinama i Rijeke. Jer, Kekova momčad je pokazala kako se organiziranom i kontroliranom igrom dobiva klub koji je samo korak ispod u kvaliteti. Ili, možda ipak više koraka, prema sinoćnjem susretu sudeći.

>>Kakva utakmica! Hajduk 'petardom' uništio Lokomotivu

Komentara 8

HR
hr76
00:13 11.08.2014.

Bravo za Rijeku, i posebno bravo za Kramarića koji pokazuje kako Dinamo vodi promašenu politiku, razbacuju se svojim draguljima dok skupo plaćaju lošije uvozne igrače. Rijeka prvak!

CR
crocro
08:35 11.08.2014.

U njima je Dinamo vidio falš igrače, a sada imperija uzvraća udarac.

DH
dalibor.hren
13:23 11.08.2014.

Krama,majstore, sačuvaj nekaj municije i za Mamich bose!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije