Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rijeka napunila vikingur

Kek: Ostvarili smo cilj, želim što bližeg protivnika

matjež kek
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/7
07.08.2014.
u 23:45

Igrači Vikingura ostali su na terenu nakon utakmice! Iznenađeno su svjedočili vatrometu i slavlju nakon utakmice.

Nogometaši Rijeke rutinskom pobjedom protiv Vikingura (4:0, hat-trick Jahovića i autogol Jacobsena) ušli su u ždrijeb play-offa Europske lige u predivnoj atmosferi na Kantridi. Iako navijači Rijeke toliko strastveno žive europske utakmice da nije važno tko je protivnik, pozitivni naboj na riječkim tribinama jednostavno vapi za srećom u ždrijebu play-offa. Bila bi šteta da neki europski moćnik uskrati riječkoj publici zadovoljstvo uživanja u Europskoj ligi.

- Priželjkujem što je moguće bližeg protivnika da si naši divni navijači mogu priuštiti putovanje, takva su vremena. Znate kakav je ždrijeb, kuglica te nekada poljubi, nekada ne. Mi smo ostvarili prvi cilj ove sezone, stigli smo do play-offa – rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Igračima Vikingura nije se ostvarila želja da  večernje sate na Kantridi dočekaju osvježeni. Ljudi su stigli s Farskih Otoka i nisu naviknuli na ljetne sparine u kasnim satima, koje su proveli stiješnjeni u svom kaznenom prostoru. A tamo je bilo vruće bez obzira na to što igrači Rijeke nisu izgarali od želje za pogocima.

- Igrali smo koliko je potrebno da ostvarimo što želimo, malo smo se ispremiješali, ali ne toliko da na kraju ne budemo zadovoljni mi i publika – kazao je Kek.

Rijeka se u play-off plasirala ukupnim rezultatom 9:1, što je rezultat koji ima veću statističku, nego nogometnu vrijednost budući da Vikingur nikada u klupskoj povijesti nije igrao protiv jače momčadi.

- Pobjeda Rijeke je očekivana, mi smo ipak amateri. Rijeci želim da osvoji prvenstvo, a meni je najvažnije da su igrači pružili maksimum – rekao je trener gostiju Clementsen Sigfridur.

Budući da Rijeka u sljedećem kolu igra derbi protiv europskog Splita, trener Matjaž Kek sastavio je momčad od mahom pričuvnih igrača kojima očito nedostaje međusobne komunikacije. U prvom dijelu nije to bila tečna Rijeka kakvu su gledatelji vidjeli u zadnjim utakmicama na Kantridi. U drugom dijelu, kada je Kramarić zauzeo mjesto povučene špice iza Jahovića igra je postala puno tečnija. Makedonski reprezentativac iskoristio je šansu i ostvario prvi hat-trick u dresu Rijeke. Ipak, titula najboljeg igrača utakmice pripala je nekome drugom:

- Mislim da je svima jasno da je večeras naš najbolji igrač bila Armada i publika – rekao je Kek.

Igrači Vikingura ostali su na terenu nakon utakmice! Iznenađeno su svjedočili vatrometu i slavlju nakon utakmice koja nema razloga ostati zapamćena po nogometu.

>>Kramarića žele mnogi, najbliži je nizozemskom Alkmaaru

>>Rijeka predstavila Messijeva prijatelja: Brzo ću se uklopiti

Komentara 5

CR
crocro
06:25 08.08.2014.

Kek bi bio odlična zamjena za Zorana Mamića. Samo što je to nemoguća misija i za Keka i a Zdravka Mamića. Zdravko ima brata koji niti bo jednom do sada uporabljivom ključu ne može izgubiti svoju poziciju, jer su svi ključevi izgubljeni. A Kek ne bi niti htio doći jer u Dinamo ne bi bio suveren u odlukama kao na Poljudu, a on ne želi biti poslušnik već subjekt u donošenju odluka.

CR
crocro
08:06 08.08.2014.

Kako odbačeni Dinamovi igrači znaju i mogu igrati u Rijeci. Zato što Rijeka ima trenera. Koliko je Dinamo dragulja odbacio? I doveo nove zvijezde. Ali što vrijede zvijezde i talenti, što vrijedi cijeli orkestar, kada nema dirigenta. Treba znati dirigirati a Zoran Mamić, brat, ne zna note. Dirigira bez nota. I kod orkestra su greške i falševi. Možeš on dovesti i Ronalda, Messija, Xavia, Neymara, Modrića i ostale i njima dirigirati bez nota i opet ništa. Kakvo uigravanje. Dobrim igračima treba dva treninga da se uigraju, oni moraju znati što je nogomet i od kuda i kada će doči lopta i što treba učiniti s loptom. Ali Zoran im ne zna zadati prave zadaće jer i sam ne zna i nema trenerskog iskustva i ima površno znanje o trenerskom poslu. Zato neće biti Europskih rezultata i moraju se zadovoljiti samo HNL-om. Zato već godinama ističem da Dinamo živi od prodaje igrača i dobrih zarada pojedinaca i nikada neće biti nikakav faktor u ligi prvaka i Europskoj ligi, dok se stvari ne promijene. A treba ih mijenjati. Jer Dinamu treba iskorak a ne učmalost HNL-a.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
23:06 07.08.2014.

Svi komentiraju pobjedu Hajduka, a ovdje nema nikoga. A Rijeka je jedini zdravi klub u Hr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije