Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UEFINE NAGRADE

Rijeka je u skupini Europske lige zaradila više od Dinama

Rijeka - Sheriff
Foto: Nel Paveltić/PIXSELL
26.08.2014.
u 13:15

Od rezultata Rijeke i Dinama imat će korist svi naši prvoligaši. HNS je od Uefe dobio 450 tisuća za razvoj mladih igrača što će 10 klubova ravnomjerno podijeliti.

Rijeka je prošle sezone od plasmana skupinu Europske lige i osvojena četiri boda zaradila 1,78 milijuna eura po čemu je bolja od Dinama. Modri su osvojili samo jedan bod u skupini EL pa su zaradili 300 tisuća eura manje (1,48 milijuna), objavila je Uefa u dokumentu u kojem je otkrila koliko su klubovi zaradili za natjecanje u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Od rezultata Rijeke i Dinama imat će korist svi naši prvoligaši. HNS je od Uefe dobio 450 tisuća za razvoj mladih igrača što će 10 klubova ravnomjerno podijeliti.

Najviše Uefinog novca prošle sezone otišlo je na račun Real Madrida. Europski prvak bogatiji je za 57,4 milijuna eura, dok je finalistu Lige prvaka Atletico Madridu pripalo 50 milijuna.

Koliko je Liga prvaka atraktivnije natjecanje govori i podatak da je Sevilla je za osvajanje Europske lige zaradila 14,6 milijuna eura.

>> Zoran Mamić mora prestati s potresima u postavi

Komentara 1

VR
vrbaZG
13:44 26.08.2014.

A cca 2 milijuna za ulazak u play off lige prvaka? Prenosite članak sa sportskih a da ga niste ni provjerili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije