Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDIZAJNIRANA MOMČAD

Rijeka je Bradarića platila 920.000 eura, ali na njemu će zaraditi

Filip Bradarić
Foto: Tino Juric/PIXSELL
13.02.2015.
u 11:05

Alex pokazuje da sve zna, treba vidjeti kakve su njegove moći

Bila je to za prvi put – vrlo dobra predstava redizajnirane Rijeke! Iako je Lokomotiva, koja voli igrati i neobvezno bila najbolji mogući suparnik, momčad Matjaža Keka nam se svidjela. U početnom sastavu predstavila su se četiri nova igrača (Radošević, Bradarić, Alex, Balaj), u nastavku utakmice ušla su još dvojica (Mišić, Tomasov).

Probudili Sharbinija

I opet se ponavlja nepisano pravilo da svaki put kada na Kantridu dođe neki novi igrač, bogomdana darovitost Anasa Sharbinija dođe do još većeg izražaja. Nakon jedne utakmice može se govoriti samo o dojmovima, vrijeme će pokazati koliko prvi dojmovi mogu skriti druge elemente u igri novih igrača. Bradarić je odmah pokazao (dvije asistencije) zašto je postao najskuplji igrač u povijesti riječkog nogometa. Rijeka je polivalentnog veznog igrača platila Hajduku ukupno 920.000 eura (300.000 + 270.000 dvije rate u kešu, oprost dugova 250.000 Sharbini/Al Ittihad + 100.000 braća Maloku). Što se novca tiče, Rijeka na Bradariću sigurno neće izgubiti!

Radoševićeva vrijednost raste kako raste fizički intenzitet duela, utakmica protiv lepršavih igrača Lokomotive nije pravi izazov igraču Napolija, koji je do prošlog tjedna trenirao s Higuainom, Hamšikom, Callejonom... Alex je najveća nepoznanica! Nakon tri utakmice (Dnjipro, Opatija, Lokomotiva) više nije nepoznanica da mladi Španjolac nije fizički moćan kao ozlijeđeni Brazilac Moises, kojega je formacijski zamijenio na mjestu iza prve špice. Urođeni osjećaj za igru u bivšega se igrača Real Madrida vidi s vrha stijena na Kantridi, ali nogomet ipak počiva na duel-igri. Budući da je došao na posudbu iz Espanyola, od Alexa se očekuju reakcije igrača koji je igrao u jednoj od najjačih liga (Primera) i najboljih klubova (Real Madrid) na svijetu.

Tomasov nespreman

Bekim Balaj postigao je pogodak protiv Lokomotive i ostavio dojam napadača kojega će u momčadi držati samo pogoci. U svakom dodiru s loptom vidi se da mu nije lako nositi psihološki teret nasljednika Andreja Kramarića i Leona Benka. Marin Tomasov daleko je od forme, koja može ugroziti poziciju izvrsnog Vedrana Jugovića. Josip Mišić jedini je novak kojemu je Rijeka stepenica više u karijeri, pa za njega radi vrijeme. Ostali su igrači došli kao pojačanja momčadi, koja je prošle sezone osvajala bodove protiv Feyenoorda, Seville i Standarda. Utakmica protiv Lokomotive naslutila je njihove mogućnosti. Kek je tek počeo slagati novu koncepciju igre temeljenu na trima veznim igračima (Bradarić, Radošević, Alex), koji su prije Lokomotive zajedno igrali samo prijateljsku utakmicu protiv Opatije.

>> Andrej Kramarić: Pola momčadi već sam nagovorio da dođe na naše more

Komentara 1

Avatar bereza
bereza
13:16 13.02.2015.

Ova momčad Rijeke ima puno potencijala. Vidi se da su igrači još uvijek neuigrani, da među linijama "škripi", da je to stroj koji možda više ne gazi protivnika ali ga steže od prve do zadnje minute. Meni se utakmica protiv Lokomotive svidjela. Radošević je razarač i bude li ga Kek naučio da se čuva glupih kartona, bit će veliko pojačanje. Bradarić je majstor i nastavi li ovako, postat će igračina. Alex voli loptu, lopta voli njega, na njemu se stvara višak igrača jer mu je Ivković dodjeljivao i po četvoricu čuvara koji ga nisu uspjevali uvijek zadržati. Balaj ima dobar osjećaj za gol, tek se mora priviknuti na ekipu jer sad izgleda poput stranog tijela. Ova nova Rijeka, iako još nepodmazana, igra još okomitije prema suparničkom golu s više igrača u naletu, na gol se puca više nego prije, a protivnik više ne može znati tko će biti egzekutor. Bit će to dobra ekipa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije