Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB LP

Riječanima je na Gibraltaru najveća opasnost da nekoga zgazi avion

Rijeka - Cibalia
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
20.06.2017.
u 23:50

Stadion je odmah uz aerodromsku pistu i nekad treba pričekati na rampi dok se ne spusti neki Boeing British Airwaysa

Prvaci Hrvatske, nogometaši Rijeke put u kvalifikacijama za Ligu prvaka počet će protiv pobjednika dvoboja 1. pretkola između velških New Saintsa i gibraltarskog predstavnika jednostavna imena – Europa. Novi sveci protiv Starog kontinenta.

– Ždrijeb je nekad bolji, a nekad lošiji. No, bez obzira na to tko nam je protivnik, mi na terenu moramo biti na najvišoj razini. U svakom slučaju bolje je da smo izbjegli Žilinu ili Honved, ali ako na terenu ne budemo pravi, ništa nam to neće značiti. Sto posto pristup i stopostotna koncentracija, kao da igramo finale Lige prvaka! – komentirao je zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance.

Markus Babbel čeka Osijek

Velšani su na papiru nezgodniji, no donedavni trener Splita Bruno Akrapović, koji je jednu sezonu u karijeri vodio klub s čuvene stijene, upozorava za Goal.com da je Europa zapravo “španjolski predstavnik” budući da je većina igrača stigla iz Segunde Divisiona. Ipak, ni jedni ni drugi ne bi smjeli biti prevelika opasnost za hrvatskog prvaka zagrije li na vrijeme motore.

Na Gibraltaru je zapravo najveća opasnost da nekoga zgazi avion budući da je stadion odmah uz aerodromsku pistu i nekad treba pričekati na rampi dok se ne spusti neki Boeing British Airwaysa. Također, kopačke ne treba ponijeti u običnoj vrećici jer majmuni sa stijene misle da je u njima hrana pa čovjek lako nastrada, naročito ako napadnu u čoporu. Masa je britanskih mornara, poneka dama, luka s tankerima i par lijepih plaža.

Bilo bi to Riječanima lijepo putovanje iako je izglednije ono na granicu Walesa i Engleske budući da Novi sveci dolaze iz dva sela udaljena 13 kilometara, a dijeli ih nevidljiva granica koja je i s Brexitom ostala nevidljiva budući da su Velšani glasali po principu “kud Englezi, tud i mi”. Uglavnom, igralo bi se na engleskom tlu, u Oswestryju, i to bi bila najbolja vijest za radijske i TV komentatore da ne moraju lomiti jezik s “javljamo se iz Llansantffraid-ym-Mechaina!”.

Eto, ima svojih draži što naši klubovi tako rano kreću u pretkolima pa se stigne upoznati svaka “špelunka” Starog kontinenta, ali za naš bi nogomet ipak bilo bolje da pobjedama ojačaju koeficijent, makar zbog duljeg odmora.

Osijek će u kvalifikacijama za Europsku ligu imati priliku skupiti koji bodić već sljedećeg tjedna u Andori protiv UE Santa Colome. Prije šest godina igrali su protiv FC Santa Colome. To je ozbiljna razlika. Dečki dijele selo i teren, bili su i lani u Hrvatskoj, igrali protiv Lokomotive. Sastav se začudo nije mijenjao, jer najavljivana su perverzna pojačanja. Dobri su gosti i ne zadržavaju se duže od tog jednog pretkola u Europi jer imaju važnijeg posla u životu.

No, kad Zekićeva ekipa riješi Andoru, čeka je u 2. pretkolu Luzern, a to već nije šala. Petoplasiranu momčad švicarskog predstavnika vodi Markus Babbel, znameniti bek Bayerna iz devedesetih koji je 2000. Bavarsku zamijenio Liverpoolom iz kojeg je otišao 2004. Zapravo je iz oba kluba otišao “na vrijeme”, tako da mogu već sljedeće sezone osvojiti naslove prvaka Europe.

Bijeli pamte potop u Sofiji

Cukar za kraj – Hajduk! Splićani kreću od 2. pretkola Europske lige, a čekat će pobjednika dvoboja između sofijskog Levskog i Sutjeske iz Nikšića. Bugari su svakako favoriti, a bijeli ih ne pamte po dobrom. S Katalinićem na klupi i Pletikosom na vratima razbijeni su s 3:0 u Sofiji 1999. na stadionu Georgija Asparuhova.

Na klupi Levskog sjedio je Ljupko Petrović u dresu i kopačkama, kao da će svaki čas u igru. Nije trebalo. Iako je nekad Hajduk imao dosta navijača u Crnoj Gori, gostovanje u Nikšiću ne bi bilo ugodno jer nije ni klubovima iz Podgorice. U onoj ligi tražila bi se karta više za utakmice s bijelima sve dok Sutjeska u duplom pasu Prištine i Čelika nije ispraćena u niži rang (vrijedi pogledati na YouTubeu). Od tada se više nisu vidjeli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije