Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijaške zvijezde u Zagrebu

Riesch strahuje od sestre i najbolje frendice!

Maria Riesch
AFP
30.12.2009.
u 10:45

Najveće prijateljice, ali i najveće suparnice Austrijanka Maria Riesch i Amerikanka Lindsey Vonn, zajedno provode Božić, skupa idu po "Touru" pa će tako ove godine zajedno šopingirati i u Zagrebu.

Amerikanka je pala u Lienzu, na posljednjoj utrci pred Sljeme, no čini se kako će ipak pancericama prošetati i Zagrebom. Lindsey je i lani "gore" pala te frendici prvi puta u karijeri prepustila crvenu majicu vodeće skijašice svijeta.

- Ne smeta nam to što smo najbolje prijateljice, to nam je zapravo plus - objasnila je Maria Riesch.

I Susanne, mlađa sestra Riesch je skijašica, i to sjajna. Prvi puta su njih dvije zajedno ušle u prvih 10 upravo na Sljemenu, a ove sezone se već popele skupa na postolje. Riesch ipak neće mirno moći braniti krunu, morat će se braniti i od sestre i frendice!

Na Sljeme će se uspeti i Tanja Poutiainen i Marlies Schield koje žele u Zagrebu napraviti hat-trick, dohvatiti svoju treću krunu. Austrijanka se već pretplatila na zagrebačko postolje, jer u četiri nastupa svaki puta je bila među najboljima.

Obje su na otvaranju slalomske sezone u Leviju pokazale da još skije ne kane pospremiti skije u šupu... U Zagreb stiže i i Anja Päerson, no ona se još prije dvije godine požalila da više ništa nije kao nekad, kad se za svaki bod tukla sa Janicom.

- Izgubila sam strast nakon što je otišla Janica. Nije to više to - rekla je Šveđanka.

Bode Miller ostao dužan

U trenutku kad će carinicima na Bregani nova Snježna kraljica prijavljivati kako ima kristalnu krunu, u suprotnom smjeru stići će karavana koju predvode Reinfired Herbst, Manfred Pranger, Julien Lizeroux, Benjamin Raich... Negdje bi se trebala naći i kamp kućica Bode Millera.

- Daleko je Zagreb, šteta tolikog puta - žalio se svojeglavi Amerikanac posljednje dvije godine nakon što je ostao bez rezultata.

Herbst prvi favorit

Austrijski "modni mačak" koji juri na motorima Reinfried Herbst prvi je favorit utrke, a već mu je poznat osjećaj kako je s Kostelićem biti na podiju.

Benjamin Raich, dečko Marlies Schild neće se dugo moći družiti s djevojkom, jer učinit će sve da dokaže da i on u Zagrebu može bolje od šestog mjesta.

Giorgio Rocca i Michael Janyk također se nadaju da bi mogli navući plašt i napuniti džep s 50 tisuća eura, a ne ostati samo na zagorskim štruklama i siru s vrhnjem. No, pitanje koje i njima visi u zraku ostaje isto kao i navijačima: Hoće li im se Ivica moći? Popne li se Kostelić na svoje brdo, na kojem su ga dvaput stotinke dijelile do krune, neće im samo hladan vjetar puhati za vrat...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije