Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKODNEVNICA

Ribari u Praia do Forte na plaži su prije svih, pogledajte što rade

Ribari
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/18
11.06.2014.
u 12:00

Svakog jutra sjedaju u trošni brod i nadaju se što bolje ulovu.

Ribari u Praia do Forte ne mijenjaju svoju svakodnevnici i čine što ribari diljem svijeta čine - bude se u ranu zoru i kreću u ribolov kako bi štogod uhvatili i potom zaradili.

Nikada nisu sigurni hoće uistinu i zaraditi, ali nemaju drugog izbora osim da sjednu u stari i trošni brod, postave mreže te čekaju ulov. Nekada su, kao ovaj put, uspješni i imaju dobar ulov, ali ima i dana kad u mreži jedva išta pronađu.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Njih Svjetsko nogometno prvenstvo neće izbaciti iz takta ili promijeniti navike, jutro nakon susreta s Hrvatskom opet će ista lica na isti način činiti sve isto kako bi prehranili svoje obitelji.

>> Hrvatska reprezentacija je smještena u raj na zemlji – evo kako izgleda stvarnost

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:46 11.06.2014.

...he_ba_teled, kojeg tugaljivog, patetičnog i srcedrapateljnog napisa! Kao da ribarenje svugdje, pa i u nas, nije jedan relativno težak posao i zanat? Pa naravno da za one, nastanjene u neboderima, okružene laptopima i ipodima, stvarni život, stvarno stvaranje kruha zaza svoju obitelj mora biti muka; ono što većina stanovnika ovog planeta doživljava normalnim, nekolicini sentimentalnih spisatelja na sigurnom i punom iBanu izgleda kao muka. Pa, dečki, ustanite u ponoč, s komiškim ribarima, odgulite par dana na plivarici u Jabučkoj, "pa bute skužili". Kuc, kuc, probudite se!

NI
niggimiggi
19:45 25.06.2014.

da nije ovih predivnih fotki ja bi mislila da ribari rade u odijelu i kravati od 9 do 5 i da na posao dolaze BMW-om!?? fala bogu na SP i nogometu pa sad znam kak stvari stoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije