Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA NA EP

Rezime prvog testa: Nestalo energije, ali i ideje u napadu u posljednjih 15 minuta

Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, Norveška - Hrvatska
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
05.11.2022.
u 21:42

Rukometašice Hrvatske izgubile su u prvom kolu skupine na Europskom prvenstvu od Norveške (23:32)

Rukometašice Hrvatske pobijeđene su na startu Europskog prvenstva, koje je jučer počelo u tri zemlje, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori. Izabranice Nenada Šoštarića u prvom su kolu očekivano izgubile od Norveške (23:32). Zanimljivo je da smo već na tri uzastopna EP-a odigrali s Norveškom egal na poluvremenu, a na kraju smo redovito uvjerljivo gubili.

– Ponestalo nam je snage i energije u posljednjih 15 minuta, u kojima smo postigli tek jedan pogodak. U jednom trenutku imali smo minus četiri, a u drugom je bilo već minus devet. Mislim da je rezultat na kraju previsok u odnosu na ono što smo pokazali. A pokazali smo da se, s ovako jakom reprezentacijom, možemo nositi 45 minuta. Nismo pokazali strah i to me jako veseli – rekao je Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske.

04.11.2022., Arena Stozice, Ljubljana, Slovenija - EHF Europsko prvenstvo rukometasica, skupina A, 1. kolo, Norveska - Hrvatska.Ana Debelic Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ovo je bilo deseti međusobni susret u kojem je Norveška upisala osmu uzastopnu pobjedu. Hrvatska je slavila u prva dva susreta, ali davno, 1994. i 1996. godine.

– Da bismo pobijedili Norvešku, morali smo svih 60 minuta odigrati disciplinirano. No kada smo počeli raditi tehničke pogreške, kada je nestalo discipline, nestale su i sve naše šanse za iznenađenje. No naš cilj i nakon ovog poraza ostaje isti – proći skupinu, odnosno proći skupinu s dva boda – istaknuo je Šoštarić.

U prvom poluvremenu velike probleme zadavali su nam kružni napadači Norveške, a u drugom nas je uništila njihova vanjska linija koja je bila kao na šuterskom treningu. Naše vratarke bile su nemoćne protiv svih tih silnih zicera i kontri. Na drugoj strani naš napad nije bio nimalo opasan, pogotovo ne u posljednjih 15 minuta.

– Ne samo da je nestalo snage u završnici nego nismo znale što napraviti s loptom u napadu. Zaredale su se tehničke pogreške, zaredali su se neki nerezonski šutovi i na kraju smo izgubili prilično uvjerljivo. A nije trebalo biti tako – rekla je Tea Pijević, naša vratarka.

Teško je bilo igrati protiv jake norveške obrane, no Stela Posavec znala je ponekad proći...

– Da se protiv njih može kvalitetno igrati, pokazale smo dobrih 40 minuta. Ne znam zašto nam je u završnici susreta pala koncentracija. Ništa nam odjednom nije polazilo za rukom. One su u obrani igrale agresivno, gusto i zaista nam nisu ostavljane puno prostora za šutove. Morale su rješavati situacije igrom jedan na jedan jer smo ostale bez tog vanjskog šuta – istaknula je Stela.

04.11.2022., Arena Stozice, Ljubljana, Slovenija - EHF Europsko prvenstvo rukometasica, skupina A, 1. kolo, Norveska - Hrvatska.Nenad Sosataric Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nije naodmet reći da su nam nedostajale neke važne igračice. Vjerujem da bi uz Mičijević i Milosavljević puno toga bolje izgledalo u vanjskoj liniji. No njih neće biti do kraja turnira.

Odigrane su i prve utakmice u skupini B, s kojom se križamo u drugom krugu. Švedska je očekivano svladala Srbiju (27:21), ali Slovenija je u Celju iznenadila Dansku (28:26).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije