Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJSKA LIGA

Rekorder Rijeke spreman za PAOK: Treniramo za ovo, ta utakmica nam je kao finale

No 1216031
Foto: Motionteam/PIXSELL
1/3
26.08.2021.
u 17:50

- Uz sebe imamo navijače; preostaje nam da damo sve od sebe, ne smije biti straha. Tada te lopta krene i nagradi. Jedva čekam početak.

"Za nas je ta utakmica s Grcima kao finale", najbolje je važnost današnjeg susreta protiv Paoka opisao Denis Bušnja, nedjeljni junak Rijeke u ligaškoj 2:1 pobjedi protiv Šibenika.

Svjesni su nogometaši Rijeke da ih danas na Rujevici od 20 sati (RTL) čeka jedna od najvažnijih utakmica sezone u uzvratu posljednjeg pretkola Konferencijske lige. Da, gotovo stalno treneri i igrači govore da je iduća utakmica ona najvažnija, ali ova s Paokom smatrat će se jednom od najvažnijih i nakon što cijela ova sezona završi jer je ipak riječ o susretu u kojem će pobjednik biti teži za 2,9 milijuna eura te će dobiti priliku odigrati još minimalno šest europskih utakmica u skupini Konferencijske lige. Uzvrat posljednjeg pretkola novog europskog natjecanja počinje s nule budući da se iz Grčke došlo s rezultatom 1:1 te da više nema pravila gola u gostima.

Tomić odmarao za vikend

Rijeka je u prvom susretu u Grčkoj imala i puno sreće, ali snašao ju je i peh. Sreće zbog činjenice da su do samog kraja njezini igrači držali vodstvo unatoč činjenici da je Paok bio dominantan u susretu (pogotovo u drugom dijelu), a peh zato što se doslovno u zadnjim sekundama utakmice lopta odbila od stopera Rijeke Nike Galešića i ušla u mrežu momčadi Gorana Tomića. U drugom susretu potrebno je što učinkovitije spriječiti Paok u kreiranju prilika jer je samo zbog nepreciznosti Grka u završnici izbjegnut nepovoljan rezultat za predstavnika HNL-a.

Tomić je za vikend protiv Šibenika odmarao pet-šest prvotimaca što je zamalo koštalo Rijeku protiv jako dobrog Šibenika, ali buđenje na kraju utakmice prouzročilo je preokret i pozitivnu atmosferu uoči presudne europske utakmice.

– Treniramo za ovakve, što jače utakmice. Meni su uvijek najdraže takve utakmice protiv jakih suparnika. Uz sebe imamo navijače; preostaje nam da damo sve od sebe, ne smije biti straha. Tada te lopta krene i nagradi. Jedva čekam početak. Bilo bi sjajno proći i igrati Konferencijsku ligu. I u skupini možemo nešto napraviti, a ne da sada završimo taj europski put. Vjerujem da uz podršku navijača možemo izvući rezultat u svoju korist – rekao je Ivan Tomečak koji će danas izjednačiti rekord Zorana Kvržića po broju europskih nastupa za Rijeku (38).

Goran Tomić u ovom susretu neće moći računati na Labrovića, Murića, Smolčića i Stanića, no vrlo dobra vijest je da se u kadar vraća Josip Drmić te da je Haris Vučkić stekao pravo igranja u Europi. Iako je Tomić otkrio neke stvari, primjerice, da će Prskalo dobiti prednost ispred Zlomislića, nije otkrio u kojoj će formaciji igrati i tko će se naći u vrhu napada. Rijeka je ove sezone europske utakmice igrala i s po tri i s po dva stopera, tako da će Razvanu Lucescuu, treneru Paoka, sinu legendarnog Mircee, biti jako teško otkriti kakva će Rijeka istrčati na teren protiv dvostruko skupljeg protivnika.

Recept kao u prvom dijelu

– Došli smo do vrhunca prvog dijela sezone. Ovo je velika utakmica za nas. Svima nam je cilj da ostvarimo plasman u skupinu. Stanje u ekipi je odlično, jedva čekamo početak susreta. Nadam se da ćemo uz pomoć publike uspjeti ostvariti taj plasman. Mislim i nadam se da smo naučili iz pogrešaka iz prve utakmice. Recept bi trebao biti poput onog u prvom poluvremenu kada smo bili odlični. Uz malo sreće nadam se da možemo ostvariti taj cilj – najavio je nadolazeći susret i trener Rijeke.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije