Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak velikana

Rekao je da će pojesti diplomu ako postane igrač: Prosinečki se emotivno oprostio od Ćire Blaževića

Zagreb: Robert Prosinečki
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/37
08.02.2023.
u 14:00

Od trenerskog maga i čudesnog motivatora oprostio se jedan od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena

Stigla je tužna vijest za Hrvatsku i naš sport – preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ćiro se već dulje vrijeme borio s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Sutra je trebao proslaviti 88. rođendan. Informaciju o odlasku Ćire doznali smo iz najužih krugova njegove obitelji. Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega.

Još jedan igrač iz legendarne generacije 1998. godine oprostio se od bivšeg izbornika vatrenih i ponajboljeg hrvatskog trenera svih vremena.

– Imali smo specifičan odnos. Veliki je šok, koliko god je pričao o svojoj bolesti, veliki šok. Otišao je veliki čovjek i trener koji je svima nama obilježio karijere, naučili smo puno od njega i imamo puno sjećanja na našeg Ćiru. Svima nam je jako teško, makar smo to očekivali. Bio je pravi borac, obilježio je hrvatski nogomet i medije, ništa neće biti isto bez njega. Proživio je lijep život i imat će gore što pričati ljudima – rekao je za N1 televiziju emotivni Robert Prosinečki pa nastavio:

– Možda sam kao klinac bio nešto ljutit, normalno je to kad odeš iz svog grada. Ali imali smo dobar odnos. Puno puta smo pili kavu i pričali o svemu. Uz motivaciju, bio je i trener koji je obilježio hrvatski nogomet. To treće mjesto i titula s Dinamom. Bio je jako često u medijima, volio je to, to je bio njegov život. Uživao je u tome. Na kraju, doživio je lijepe godine, izgledao je fenomenalno. Svaki razgovor je bio odličan, i u ovim godinama. Falit će nam svima, falit će nogometu, javnosti. Ćiro je bio drukčiji od svih ostalih – zaključio je Prosinečki. 

Zagreb: Robert Prosinečki
1/37

Podsjetimo, Robert Prosinečki kao mladić u dobi od 18 godina otišao je iz Dinama u Crvenu zvezdu, a Ćiro je tada izjavio: "Pojest ću trenersku diplomu ako ovaj postane igrač." 

Veliki Žuti kasnije je osvojio brončanu medalju te još nastupao za Barcelonu i Real Madrid. 

Komentara 3

SE
serafin002
14:18 08.02.2023.

Ćiro potjerao žutog iz dinama, da će pojesti svoju trenersku diplomu ukoliko žuti ikada postane pravi čovjek i bio je u pravu.

ED
edvardl
14:18 08.02.2023.

Otišao u svoj omiljeni klub zvezdu i od kad se vratio, više ne zna hrvatski jezik, od tad priča ekavicu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije