Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Real se provukao u polufinale Lige prvaka! Borussia 'muški pala'

Luka Modrić
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/6
08.04.2014.
u 22:36

Real je izgubio 2:0 od Borussije, ali zbog pobjede 3:0 iz prve utakmice je izborio plasman u polufinale Lige prvaka. Luka Modrić je odigrao 90 minuta. U drugoj utakmici Chelsea je sa 2:0 pobijedio PSG i prošao dalje.

Kakva drama u Dortmundu, nakon šokantnih 90 minuta Real je prošao u polufinale Lige prvaka iako je Borussija slavila 2:0.

Sve je moglo biti rješeno već u 16. minuti kada je slovenski sudac Skomina pokazao na bijelu točku - da je Angel di Maria zabio, Nijemci bi trebali zabiti pet golova za prolaz. No, Weidenfeller je obranio kazneni udarac Argentincu i tada je počela drama.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Strah se uvukao u redove Reala, a Borussija je došla u vodstvo u 24. minuti golom Marca Reusa nakon katastrofalne pogreške Pepea. Stoper Reala glavom je vraćao loptu Casillasu, ali to je napravio jako loše. Reus je došao prvi do lopte i prevario Casillasa za 1:0.

Kada je u 37. minuti Borussija novim golom Reusa povela 2:0, Signal Iduna Park gotovo je eruptirala. Gol je pao nakon nove velike pogreške u sredini terena, nakon koje je Reus sjajno uposlio Lewandowskog, a Poljak pogodio stativu. No, na dobijenu loptu naletio je Reus i pogodio za 2:0.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Bio je to šok za igrače Reala, koji su u tim trenucima izgledali potpuno nemoćno. S klupe se u nevjerici podigao i Cristiano Ronaldo nemoćno gestikulirajući rukama.

Carlo Ancelotti pokušao je nešto promijeniti, umjesto Illarramendi u poluvremenu je ušao Isco, no Realovcima nije puno pomoglo.

U 65. minuti Real je mogao pasti na koljena. Nakon još jedne sjajne kontre Gruzijac Mihtarjan nakon sjajnog proigravanja Reusa sam je išao prema vratima, prošao je i Casillasa, no onda umjesto prazne mreže pogodio vratnicu. Četiri minute kasnije Mihtarjan je bio u još jednoj šansi, ali Casillas je obranio. Novi nalet Borussije uslijedio je već u idućoj minuti, Grosskreutz je pucao s 11 metara, ali golman Reala fantastičnom reakcijom brani.

Nakon tog promašaja domaćin je malo stao, a Real se ipak uspio obraniti do isteka sudačke nadoknade. Veselje Ronalda i suigrača najbolje je opisalo koliko su straha doživjeli na putu do prolaska u polufinale.

Igrači Borussije su tugovali, ali utjeha im je da su "umrli muški".

Luka Modrić odigrao je 90 minuta u porazu Reala.

Utakmica je opet pokazala da je Cristiano Ronaldo pola momčadi Reala. Bez njega Madriđani najčešće izgledaju potpuno bezidejno.

Utakmica je potvrdila i da je Real potpuno nemoćan na njemačkom tlu. Od 26 europskih utakmica protiv njemačkih momčadi kraljevski je klub pobijedio samo dva puta, uz šest remija i čak 18 poraza.

LIVE:

90' - Gotova je utakmica u Dortmunudu. Real je izgubio 2:0 od Borussije, ali zbog pobjede 3:0 iz prve utakmice je izborio plasman u polufinale Lige prvaka. Luka Modrić je odigrao 90 minuta.

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade na Signal Iduna Parku.

88' - Chelsea ima prolaz protiv PSG-a. Za 2:0 zabio je Demba Ba. Čini se kako će Jose Mourinhu polufinale Lige prvaka donijeti dva igrača s klupe.

87' - Sve je manje vremena ostalo za Borussiju, a Real je u posljednjih sedam, osam uspostavio kontrolu.

83' - Požutio je i Casemiro koji je oštro startao na Durma.

82' - Klopp sve karte baca u napada. Piszczek je izašao, a ulazi Aubameyang.

80' - Odličan udarac Benzeme iz okreta s ruba šesnaesterca, ali Weidenfeller je bio na mjestu i uspio je to odbiti.

75' - Reus je zbog simuliranja u kaznenom prostoru Reala dobio žuti karton.

73' - Izmjena kod Reala. Izlazi Di Maria, a ulazi Casemiro.

70' - Casillas spašava Real. Grosskreutz je pucao sa sedam, osam metara, ali još jednom je fanastično obranio Casillas.

69' - Mkhitaryan se ponovno našao u velikoj priliku, ali ovog puta njegov udarac fantastično je obranio Casillas.

68' - Zbog prekršaja s leđa na centru požutio je Carvajal.

65' - Vratnica u Dortmundu. Mkhitaryan je dobio odličnu loptu od Reusa u prostor iza obrane Reala, već je zaobišao i Casillasa, ali onda je njegov udarac zaustavila vratnica. Lopta se odbila do Piczczeka, ali njegov udarac blokirao je Pepe.

59' - Bale se na desnoj strani oslobodio dva igrača Borussije i ušao u peterac, a onda je gađao suprotni kut, ali otišlo je to pokraj gola.

57' - Real je zagospodario travnjakom u Dortmundu, sakrili su loptu igračima Borussije, međutim ne mogu ozbiljnije ugroziti gol Weidenfellera.

52' - Schürrle je fantastičnim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio gredu na Stamford Brigdeu. Tako ostaje 1:0 za Chelsea protiv PSG-a.

49' - Bale je odlično pucao sa 20-ak metara, ali odlično je to obranio Weidenfeller.

46' - Počeo je nastavak utakmice. Može li u sljedećih 45 minuta Borussia do velikog iznenađenja i izbaciti Real drugu sezonu zaredom.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme na Signal Iduna Parku i Stamford Bridgeu. Borussia nakon prvih 45 minuta ima 2:0 te je samo jedan gol udaljena da izjednači tri gola minusa iz prve utakmice. Jedan gol za prolaz dalje pak nedostaje Chelseaju, koji protiv PSG vodi 1:0. Parižani su u London donijeli 3:1 iz prve utakmice.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

40' - Real je neprepoznatljiv na Signal Iduna Parku. Čini se kako će Ancelotti odmah na početku nastavka u igru morati uvesti Cristiana Ronalda.

37' - Borussia vodi 2:0 u Dortmund. Opet je zabio Reus. Nova greška u sredini 'kraljeva'. Borussia je potegnula kontru, Reus je dao za Lewandowskog, a njegov udarac iskosa s desne strane pogodio je vratnicu. Ipak, lopta se odbila do Reusa, koji ju je zakucao u mrežu za 2:0.

32' - GOOOLLL na Stamford Bridgeu. Chelsea vodi. Nakon dodavanja Luiza zabio je Schürrle. Chelseaju sada treba još samo jedan gol za prolazak dalje.

32' - Borussia je dobila slobodni udarac na 25 metara. Reus je ubacio u šesnaesterac, gdje je Hummels glavom pucao, ali je Casillas odbio to u korner.

27' - Žuti karton za Ramosa. Skomina nije imao milosti za Španjolca, koji je laktom udario Lewandowskog.

25' - GOOOOLLLL! Borussia vodi. Neshvatljivo je pogriješio Pepe, koji je glavom vraćao loptu, koju je presjekao Reus, a onda i lagano pogodio s ruba šesnaesterca pokraj istrčalog Casillasa.

19' - Kakva prilika za Dortmund. Mkhitaryan je ostao sam na pet, šest metara, ali njegov udarac otišao tik uz vratnicu.

18' - Na utakmici na Stamford Bridgeu šok za Chelsea. Ozlijedio se Hazard, a umjesto njega u igru je ušao Schürrle.

17' - Di Maria promašio jedanaesterec. Weidenfeller je pročitao Argentinca i obranio mu udarac s bijele točke.

16' Jedanaesterac za Real. Piszczek je nakon ubacivanja Coentraa loptu zaustavio rukom.

10' - U prvih 10 minuta utakmice nema prilika u Dortmundu. Luka Modrić je jedan od boljih na terenu, traži loptu i drži sredinu Reala.

4' - Modrić je dao loptu u prostor za Coentraa, ali bilo je to prejako, pa je Weidenfeller prvi stigao do lopte.

1' - Skomina je dao znak za početak utakmice u Dortmundu. Real, koji igra bez Ronalda, je krenuo prvi s centra.

Utakmicu u Dortmundu sudit će Slovenac Damir Skomina.

Real: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Illarramendi, Modrić, Xabi Alonso, Bale, Di Maria, Benzema

Borussia D.: Weidenfeller, Friedrich, Hummels, Kirch, Piszczek, Durm, Reus, Jojić, Grosskreutz, Lewandowski, Mkhitaryan

>> Mourinhu zamjene donijele polufinale Lige prvaka

Komentara 11

RI
Rizlman
21:38 08.04.2014.

Sramota je za tako veliki klub kao što je Real da mu nekakav Pepe igra stopera. Jer, taj igrač osim što nema pojma je i običan divljak koji samo ruši ugled kluba. I onda će se Real čuditi kako ne može ništa osvojiti kraj tako kvalitetne veze i takvog atomskog napada. Druga stvar, sad je poluvrijeme i Borussia vodi 2:0. Neki dan je Jurgen Klop izjurio is studija jer ga je jedan novinar pitao da li je nakon 3:0 u prvoj utakmici sve gotovo. Meni je potpuno nevjerovatno da jedan sportski novinar može postaviti takvo idiotsko pitanje, pogotovo u državi koja se zove Njemačka, i za čije klubove kao i reprezentaciju je opće poznata stvar da se ne predaju sve dok ne iscuri i zadnja sekunda utakmice.

Avatar Melankolija
Melankolija
10:16 09.04.2014.

Ovo je za ne povjerovati, gotovo za plakati. Iako sam navijao za Luku, moram reci da mi je pomalo i zao Borussie.

Avatar franioprvi
franioprvi
11:07 09.04.2014.

Pepe i Ramos su opet(!) krivi za oba gola. Ta dva mangupa treba prodati pod hitno , nedostojni su Reala. Imaju ispred seba najbolji vezni red na svijetu a non-stop salju duge lopte u protivnicko polje koje rijetko ili nikada ne nadju suigraca i onda krece kontra. Ni Mou ni Aancelotti tu ne mogu nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije