Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETICO PROPUSTIO ŠANSU

Real se oprostio od naslova: Odluka o prvaku pada na Nou Campu

Atletico, Barcelona i Real bez pobjede
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
11.05.2014.
u 20:57

Na Camp Nou će u odlučujućoj utakmici igrati Barcelona i Atletico. U pet ovogodišnjih susreta ove dvije momčadi Barcelona niti jednom nije uspjela pobijediti. Međutim, naslov im donosi samo pobjeda dok je Atleticu dovoljan i bod.

Vodeće momčadi Primere ispustile su bitne bodove u pretposljednjem kolu. Drugo kolo zaredom Atletico, Barcelona i Real nisu uspjeli pobijediti.

Atletico Madrid, koji je bio u najboljoj poziciji prije ovoga kola, s tri boda više od Barcelone i četiri više od Real Madrida, u susretu s Malagom osvojio je samo bod (1:1).  

Madriđani su gubili od 65. minute kada je za Malagu zabio Samuel Garcia. Garcia je odlično iskoristio tešku loptu i glavom zakucao u donji desni kut Courtoisova gola. Atletico dolazi do boda u 74. minuti. Sosa je izveo korner, a  Alderweireld je nadskočio obranu gostiju i zabio za 1:1. Od 88. minute domaća momčad je imala igrača više jer je drugi žuti karton zaradio Angeleri. Pobjedu Atleticu mogao je donijeti Adrian u sudačkoj nadoknadi, ali nije uspio zabiti iz odlične prilike.

Nakon prošlotjednog remija s Getafeom, Barcelona je i u 37. kolu osvojila samo bod (0:0). Katalonci su u gostima kod Elchea odigrali bez pogodaka.

Real Madrid se porazom od Celta Viga oprostio od naslova prvaka. Ancelottijevu momčad srušio je dvostruki strijelac, Brazilac Charles. Luka Modrić odigrao je 90 minuta za 'kraljeve'.

Posljednje kolo donijet će nam izravnu borbu za naslov. Na Camp Nou će u odlučujućoj utakmici igrati Barcelona i Atletico. U pet ovogodišnjih susreta ove dvije momčadi Barcelona niti jednom nije uspjela pobijediti. Međutim, naslov im donosi samo pobjeda dok je Atleticu dovoljan i bod.

Od ostalih utakmica izdvajamo minimalnu pobjedu od 1:0 Getafea protiv Seville. Sammir je u igru ušao u 65. minuti, a njegova je momčad zabila pet minuta nakon njegova ulaska. Trener Seville na teren nije izveo najjaču postavu koju odmara za finale Europske lige.

Primera, 37. kolo:

Ath. Bilbao - Real Sociedad 1:1
Atl. Madrid - Malaga 1:1
Betis - Valladolid 4:3
Celta Vigo - Real Madrid 2:0 
Elche - Barcelona 0:0
Espanyol - Osasuna 1:1
Getafe - Sevilla 1:0
Granada - Almeria 0:2

Poredak: Atl. Madrid 89, Barcelona 86, Real Madrid 84, Ath. Bilbao 69, Sevilla 60, Real Sociedad 59, Villarreal 56.

>>Ancelotti je u 18 godina karijere samo tri puta bio prvak države!

Komentara 2

DU
Deleted user
22:05 11.05.2014.

Ne pamtim da sam pogledao nemočniji Real od ovoga što su danas odigrali. Tri tekme su za redom u komi, očito su ozljede i umor odradili svoje. Ako se ne konsolidiraju do finala LP ni to neće osvojiti.

Avatar flame
flame
22:22 11.05.2014.

Nažalost, Atletico gubi naslov. Ako večeras nisu ovo iskoristili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije