Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
City izbacio PSG

Fenomenalni Ronaldo srušio Wolfsburg i odveo Real u polufinale!

Real Madrid - Wolfsburg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
12.04.2016.
u 22:39

Bio je to susret u kojem se uglavnom igralo na jedan gol, Zidane je 'nabrijao' svoju momčad koja je od prvog trenutka zagospodarila terenom i poslala jasnu poruku da se ne misli zaustaviti među osam najboljih

Nogometaši Reala plasirali su se u polufinale Lige prvaka! Iako su statističari izračunali da je nakon pobjede od 2:0 u prvoj utakmici Wolfsburg favorit za prolaz dalje, madridska momčad u uzvratu je slavila s 3:0 i oduševila prepuni Santiago Bernabeu.

Ronaldo rekorder

Bio je to susret u kojem se uglavnom igralo na jedan gol, Zidane je 'nabrijao' svoju momčad koja je od prvog trenutka zagospodarila terenom i poslala jasnu poruku da se ne misli zaustaviti među osam najboljih, već da je spremna čak i za osvajanje 11. naslova prvaka Europe.

Od samog početka Real je stisnuo, a već u 6. minuti Ramos je pogodio gredu. Pritisak je iz minute u minutu bivao sve veći, a onda je Ronaldo zabio za vodstvo u 16. minuti. Carvajal je ubacio nisku loptu u kazneni prostor, obrana Wolfsburga gledala loptu, a Portugalac im je došao iza leđa i zabio za vodstvo.

Erupcija oduševljenja zavladala je na tribinama, a još se nije sve ni stišalo kada je stadion ponovno eruptirao. Samo 90 sekundi nakon vodećeg pogotka Kroos je ubacio iz kornera, a Ronaldo još jednom, ovoga puta glavom, zatresao mrežu.

Gosti su bili u potpunom šoku nisu znali što ih je snašlo, a već u 32. minuti doživjeli su novi šok jer im se ozlijedio najbolji igrač Draxler i morao je napustiti igru. Ipak, do poluvremena su se konsolidirali i s rezultatom postavljenim u 17. minuti otišlo se na odmor.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

U nastavku smo gledali kopiju prvog dijela, Real je odmah pritisnuo, a najbolju priliku imao je u 66. minuti kada je ponovno Ramos nakon ubačaja Kroosa pogodio okvir gola. Nakon toga ni Real više nije jurio glavom bez obzira naprijed jer jedan gol je mogao sve promijeniti, ali u 77. minuti susret je riješen. Modrić je odlično prošao i srušen je na 20-ak metara od gola, a Ronaldo je zabio iz slobodnog udarca. Bio mu je to peti hat-trick u Ligi prvaka i time se izjednačio s Messijem. Ove sezone zabio je čak 16 golova u najelitnijem nogometnom natjecanju, a rekord mu je iz sezone 2013./14. kada ih je postigao čak 17.

Real je, pak, postao uz Barcelonu prva momčad u povijesti koja je u šest uzastpnih sezona igrala polufinale Lige prvaka, a u tome je svoju ulogu odigrao i Luka Modrić jer od njegova dolaska Real nikad nije ispao u četvrtfinalu ovog natjecanja, a jednom je otišao do kraja. I večeras je Modrić bio pokretač Reala, posebno u drugom dijelu, a iz igre je izašao u sudačkoj nadoknadi.

Zlatan najneuspješniji

U drugoj utakmici Manchester City je pobijedio PSG s 1:0 i plasirao se među četiri najbolje momčadi. Jedini gol zabio je De Bruyne, a City je prvi put nakon sezone 1970./71. prošao u polufinale nekog europskog natjecanja. Tada su igrali u Kupu pobjednika kupova....

A Zlatan Ibrahimović i dalje će ostati upamćen kao igrač koji nije osvojio ovo natjecanja. Štoviše, večeras je po nečemu postao najneuspješniji u povijesti. Naime, ispao je u četvrtfinalu u osam od devet prilika, što se nikada nikome nije dogodilo...

Liga prvaka, četvrtfinale:

Real - Wolfsburg 3:0 (0:2)

Manchester City - PSG 1:0 (2:2)

Komentara 25

NI
nisiUpravu
22:48 12.04.2016.

Odlična partija Ronalda i Modrića.

MA
..Marsijanac
22:39 12.04.2016.

Odlicna utakmica ....Ronaldo fantstican, Modric vrlo dobar.

BA
balance
21:50 12.04.2016.

4:0 za kraljeve!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije