Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DVOBOJ HRVATA

Real najefikasniji dosad, Modrić kaže: Usporedba s Pepovom Barcom je glupa

Luka Modrić
Foto: DPA/PIXSELL
04.11.2014.
u 14:45

Realovci zabijaju 3,7 golova po utakmici, a Cristiano Ronaldo je srušio rekord star 79 godina postigavši 17 golova u prvih 10 kola Primere.

Prije samo 50 dana španjolski mediji smjenjivali su Carla Ancelottija zbog neuvjerljiva starta u prvenstvo. Imao je Real samo tri boda nakon prva tri kola, uz domaći poraz od Atletica (1:2), te gostujući od Sociedada (2:4). Barca mu je u tom trenutku već odmakla za šest bodova, Atletico za četiri. No, tada je počela rapsodija Reala, pa isti ti španjolski mediji sada pišu da je Real najbolji dosad u povijesti.

Ruše Mourinhov rekord

Sigurno je to da je najefikasniji. U 10 utakmica Primere realovci su zabili čak 37 golova, odnosno 3,7 po utakmici. Barcelonin je prosjek 2,3, a Atleticov samo 1,9. I ostali vodeći klubovi liga petice imaju mnogo slabiji prosjek od Reala – Chelsea (2,6), Bayern (2,3), Marseille (2,2), Juventus (1,8).

Nastave li zabijati ovim ritmom, realovci će do kraja sezone postići 140 pogodaka u ligi. Dosadašnji je rekord Primere, također Realov, 121 gol u sezoni 2011./2012., kada je na trenerskoj klupi bio Jose Mourinho. Zabije li Real zaista 140 golova, postat će najefikasniji klub dosad u ligama petice. S rušenjem rekorda nastavlja i Ronaldo. Statističari su izvukli podatak da je Ronaldo srušio rekord star 79 godina zabivši 17 golova u prvih 10 kola Primere. Rekord je držao Isidro Langara iz Ovieda, zabio je 16 golova u sezoni 1935./1936.

Real briljira i u Ligi prvaka, ove sezone ima maksimalnih devet bodova, uz gol razliku 10:2. I zato će Liverpool večeras na "Santiago Bernabeu" (20.45 sati, Arenasport 3) gotovo sigurno doživjeti novi poraz.

Dominaciju Reala uspoređuju s dominacijom Barcelone prije nekoliko godina, dok ju je vodio Pep Guardiola. No, Luka Modrić ne slaže se s time.

– To nije moguće usporediti, Real ima svoj način igre. Neka se drugi uspoređuju s nama, no mi nećemo ni sa kim – poručio je Modrić za Marcu.

Sigurno je jedino to da u rapsodiji Reala jako značajnu ulogu ima upravo Luka Modrić. Marca ga je uvrstila među pet igrača koji Realu donose najviše. Hrvat je na listi uz bok Ronaldu, Benzemi, Jamesu i Iscu.

Rodgers optimističan

"Ancelotti svaki dan zahvaljuje Bogu što ima Luku Modrića, neumornog radnika u sredini terena. Hrvatski veznjak je pokretač svake ozbiljne akcije Reala", piše Marca.

Luka će imati važnu ulogu i u večerašnjem dvoboju s Liverpoolom, Ancelotti će ga sigurno uvrstiti u prvih 11.

Dok Real u sjajnom ozračju dočekuje Liverpool, gosti dolaze s mnogo problema. Novi poraz još bi ih više udaljio od ulaska u drugi krug Lige prvaka (trenutačno su treći s tri boda, jednako kao Ludogorec i Basel), a Liverpoolu ništa bolje ne ide ni u prvenstvu. Tek je sedmi, sa samo 14 bodova, 12 manje od Chelseaja.

– U utakmici s Realom vratit ćemo se pozitivnom nizu. Vjerujem da možemo barem do boda – poručio je trener Liverpoola Brandon Rodgers.

Osim Luke Modrića, u akciji će večeras u Ligi prvaka biti još četvorica Hrvata. Mario Mandžukić s Atleticom gostuje u Malmöu, a Tin Jedvaj i Darijo Krešić s Bayerom igraju kod Zenita.

Jedinica kockastih Danijel Subašić pokušat će nastaviti besprijekoran niz iz prva tri kola. Naime, netaknute mreže ostao je u utakmicama protiv Zenita, Bayera iz Leverkusena i Benfice.

>>Ovi klubovi blistali su u Europi, a mučili se kod kuće

>>Parižani pune mrežu hrabrih Ciprana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije