Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA LIGE PRVAKA

Real najbolji sa 10 naslova, Francuzi imaju samo jedan

Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
03.06.2015.
u 10:30

Uvjerljivo je najuspješniji Real Madrid sa 10 naslova, a slijede Milan sa sedam, Bayern i Liverpool s po pet te Barcelona s četiri. Najviše poraza u finalima, po pet, imaju Bayern, Benfica i Juventus.

U 60 godina Lige prvaka to najprestižnije klupsko natjecanje osvajala su 22 različita kluba iz 13 zemalja. Najviše puta slavili su Španjolci (14), potom Talijani (12), Englezi (12), Nijemci (7). Zanimljivo, nogometna velesila Francuska ima samo jedan naslov, onaj Marseilleov iz 1993. Zahvaljujući Crvenoj zvezdi 1991. među zemlje pobjednike upisala se i Jugoslavija.

Što se tiče klubova, uvjerljivo je najuspješniji Real Madrid sa 10 naslova, a slijede Milan sa sedam, Bayern i Liverpool s po pet te Barcelona s četiri. Najviše poraza u finalima, po pet, imaju Bayern, Benfica i Juventus.

>>Luka Modrić i Danijel Subašić među 20 najboljih nogometaša Lige prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije