Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAL - VALLADOLID 4:2

Raulu dva gola i novi rekord, Barcelona 0:0

Raul
Reuters
17.10.2009.
u 22:42

Raul Gonzalez po svemu je obilježio dvoboj sedmog kola španjolskoga nogometnog prvenstva između Reala i Valladolida u Madridu (4:2). Ponajprije, međutim, po novom rekordu.

Točno 711. put u natjecateljskoj je utakmici veliki 32-godišnji napadač Madriđana odjenuo dres "kraljevskog kluba". Time je na vječnoj listi konačno pretekao dosadašnjeg rekordera Manola Sanchisa, koji se zaustavio na brojci 710.

Osim toga, u novoj pobjedi madridskog kluba Raul je sudjelovao s novim dvama golovima, i to vrlo atraktivnima: u 13. je minuti petom pospremio u mrežu ubacivanje Granera s desne strane, a pet minuta potom desnom nogom lijepo pritisnuo oštro ubacivanje Brazilca Marcela s lijeve strane za 2-0. Raul je došao do brojke od pet golova u ovom prvenstvu.

Nakon što su gosti smanjili, na 3-1 povisio je također vrlo raspoloženi Marcelo nakon solo-prodora i krasnog udarca desnom nogom poluvisoko u rašlje s 18 metara.

U 53. su minuti gosti smanjili na 3-2, no u 79. je konačni rezultat lobom preko gostujućeg vratara Jacoba postavio Gonzalo Higuain. Bio je to drugi ovosezonski pogodak lani najboljeg Realova strijelca.

Ranije je Sevilla upisala drugi ovosezonski poraz ove sezone i prvi nakon pet uzastopnih pobjeda. Bolji je na Riazoru u La Coruñi bio domaći Deportivo s minimalnih 1-0. Jedini gol na utakmici topovskim je udarcem postigao Juan Rodriguez.

Nogometaši Valencije prvi su otkinuli bodove moćnoj Barceloni. Zbilo se to u 7. kolu španjolskog nogometnog prvenstva na Mestalli, gdje je utakmica završila 0:0.

Jedna je stvar nakon ove utakmice ipak ostala nepromijenjena. Branitelji naslova i dalje su jedina neporažena momčad Primere, premda je Valencia imali nekoliko šansi da utakmicu u potpunosti okrene u svom smjeru. Šansi je imao i gostujući sastav čiji su igrači veći dio utakmice (60 posto) imali loptu u svojim nogama, međutim, nisu to znali na pravi način iskoristiti.

Glavni sudac utakmice Alfonso Perez Burrull pokazao je šest javnih opomena, od čega četiri domaćinu. Na cijeloj je utakmici viđen tek jedan udarac u okvir više od sakupljenih žutih kartona. Premalo za susret o kojem se danima pričalo, a u kojem su Cesar i Victor Valdes tek povremeno morali dokazivati svoju kvalitetu.

Primera, 7. kolo:
Deportivo – Sevilla 1-0 (Rodriguez 38)
Real Madrid – Valladolid 4-2 (Raul 13, 18, Marcelo 45+1, Higuain 79 / Nauzet 29, Marquitos 53)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije