Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godine bolne lekcije

Rakitić prelomio što će učiniti dođu li opet po njega iz PSG-a uz kovčege pune milijuna

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
22.05.2019.
u 09:14

– Osjećam golemu podršku navijača, uostalom, prije nekoliko dana su mi na vrata pokucali otac i sin kako bi mi pružili podršku i kako bi izrazili želju da nosim Barcelonin dres još mnogo sljedećih godina – s ponosom je prepričao hrvatski reprezentativac

Ivanu Rakitiću doista nije lako. Brojni strani mediji iz tjedna u tjedan seljakaju ga po europskim klubovima, uglavnom u smjeru Manchestera i Milana, pa tako britanske novine i jutros donose informaciju da United sprema ponudu od 48 milijuna funti kako bi ga oteo iz zagrljaja Barcelone. 

Slutimo da se polako već osjeća poput papagaja, a potvrđuje to i intervju koji je upravo dao za Mundo Deportivo. Raketa je tijekom tog razgovora po tko zna koji puta posljednjih nekoliko mjeseci ponovio da mu je jedina želja ostanak na Nou Campu, što je vrlo jasan zaključak da mu Old Trafford ili Giuseppe Meazza nisu ni izbliza tako privlačni.

Izjavom da želi ostati u katalonskom klubu, Rakitić novinaru Angelu Perezu zapravo nije dao ekskluzivu, ali se u intervjuu dotaknuo i drugih izuzetno zanimljivih tema. Primjerice, progovorio je o ispadanju od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka, o pljusci kakvu Barcelona ne pamti tako skoro.

Podsjetimo, nakon što je Barcelona u prvoj utakmici na Camp Nou slavila s 3:0, u Engleskoj je neočekivano ''popila'' četiri komada.

– Eh, volio bih kada bi vam mogao u pola minute ili u pola sata objasniti što se tu večer na Anfieldu dogodilo. Međutim, u sportu se s vremena na vrijeme događaju stvari za koje jednostavno nema objašnjenja. Kako objasniti da najbrži čovjek na svijetu može istrčati 100 metara za manje od deset sekundi?

Čini se da sada više nego lani moramo iz svega izvući pouku. Ali nakon svega nitko neće biti motiviraniji sljedeće sezone od Barcelone, vratit ćemo se željni osvajanja svega, svakog trofeja. Nogomet nam je ponovno udijelio vrlo bolnu lekciju, ali to moramo ostaviti iza sebe i pripremiti se za sljedeću sezonu – kazao je Rakitić i osvrnuo na predstojeće finale španjolskog kupa protiv Valencije.

– Uspijemo li osvojiti dvostruku krunu, pa ako tome dodamo da smo ipak dosegnuli polufinale Lige prvaka, mislim da će ovo ipak biti pozitivna sezona. Protiv Valencije nam neće biti lako. Riječ je o momčadi punoj samopouzdanja, dečki odlično rade i zapravo će to biti vrlo komplicirana utakmica. No, veselimo se tom izazovu – naglasio je.

– Znate, uvijek želim pobjeđivati, želim slaviti i sutra na skraćenom treningu. Trijumf mogu (do)pustiti jedino svojoj boljoj polovici ako igramo 'čovječe, ne ljuti se", ali takva mi je priroda da uvijek želim slaviti. Uostalom, zato smo tu.

Maksimalno sam posvećen nogometu, živim ga 100 posto 24 sata na dan. To zna otići toliko daleko da me katkada supruga i menadžer moraju zaustaviti, staviti pod kontrolu. Želim iskoristiti sve blagodati toga što igram u najboljoj momčadi na svijetu i dati klubu najbolje od sebe – dodao je Rakitić i naposljetku se osvrnuo na priče o transferu:

– Nisam taj koji je pokrenuo te priče. Što se mene tiče, situacija je čista. Ugovor mi traje još tri godine i ovo je jedino mjesto na kojem želim biti. Tu sam sretan i uopće ne razmišljam o odlasku. Ne mogu objasniti ove priče s Interom.

Imam veliko poštovanje prema tom klubu, ima odličnu momčad, imam tamo čak i suigrače iz reprezentacije. Međutim, to ne znači da želim napustiti Barcelonu. Još jedanput, osjećam se ovdje sretnim, a ovdje se sretnom osjeća i moja obitelj.

A ako se pojavi PSG kao prošle sezone? Znate što ću učiniti? Sjest ću s tim ljudima za stol, popiti s njima kavu i to će biti to. Uz dužno poštovanje ostalim klubovima, uz sav osjećaj ponosa što sam tražen, moje su misli usredotočene prema savršenoj sezoni u Barceloni.

Osjećam golemu podršku navijača, uostalom, prije nekoliko dana mi na vrata su mi pokucali otac i sin kako bi mi pružili podršku i kako bi izrazili želju da nosim Barcelonin dres još mnogo godina. 

Ovdje se osjećam dobrodošlim, nema ljepše stvari na svijetu od onoga kada vam navijači skandiraju ime i kada pjevaju pjesme posvećene u vašu čast – zaključio je hrvatski reprezentativac.

 

Komentara 2

LE
lemy
10:31 22.05.2019.

Raketa je pravi, neka mu je sa srećom. Našao je pravo mjesto za sebe i obitelj, zavide mu mnogi, tko ga nebi htio. Cijena raste.

PR
prajdali100
12:16 22.05.2019.

Raketa je miran i odmjeren čovjek.Ponaša se kao diplomata, bira prave riječi i ne podliježe emocijama.Svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije