Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Šok za vatrene! Ivan Rakitić otpao za Slovačku

Zlatko Dalić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
11.11.2019.
u 11:14

Našoj reprezentaciji dovoljan je bod protiv Slovaka kako bi se plasirala na europsku smotru

Hrvatska nogometna reprezentacija igra posljednju utakmicu u kvalifikacijama za Euro. Vatrene u subotu na Rujevici (20.45 sati) čeka dvoboj protiv Slovačke.

A izbornik Zlatko Dalić našao se u novim problemima. Hrvatska će u odlučujućoj utakmici protiv Slovaka igrati bez Ivana Rakitića. Raketa je prekinuo nedjeljni trening zbog upale Ahilove tetive koja zahtijeva mirovanje barem tjedan dana.

>> Pogledajte presicu Zlatka Dalića uoči utakmice sa Slovačkom

Rakitić stiže na današnje okupljanje, ali se vraća u Barcelonu, gdje nastavlja s terapijama.

– Baš mi je krivo, jedva sam dočekao igrati protiv Slovačke, žao mi je što neću moći pomoći momčadi, ali uvjeren sam da će dečki uspjeti i bez mene. Uostalom, pobijedili su Slovačku u prvoj utakmici i bez mene, vjerujem da će tako biti i sada u Rijeci. Bit ću svim srcem uz njih – rekao je Rakitić, prenosi Novi list

Dalić je tako, poslije Lovrena i Vide koji ne mogu igrati zbog kartona, ostao i bez Rakitića.

Našoj reprezentaciji dovoljan je bod kako bi se plasirala na europsku smotru.

Uoči odlučujućeg susreta izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

– Čeka nas odlučujuća utakmica s protivnikom koji također ima šanse za Europsko prvenstvo. Pobijedili smo ih tamo, ali ne smijemo se zavaravati tim rezultatom. Treba nam bod za prvo mjesto i 15 bodova bit će dovoljno, ali moramo tražiti pobjedu. To je naš stil i obveza kad igramo kod kuće. Nema nikakvih kalkulacija – rekao je Dalić.

Izbornik se osvrnuo i na minutažu igrača u klubovima.

– Problem je u tome što nemamo igrače koji su u kontinuitetu s minutažom u klubovima, ali ja gledam pozitivno. Kad dođu u reprezentaciju, to je malo drukčije, primjer je Rebić. Jako malo igra u Milanu, gotovo ništa, Perišić ne igra u Bayernu koliko bi trebao. Neću govoriti o tim problemima, pokušat ću igrače okrenuti u pozitivnom smjeru. Znaju da nas tih 90 minuta vodi na Europsko prvenstvo – ističe Dalić.

Slovačka?

– Lobotka, Hamšik i Kucka  opasni su igrači, čeka nas velika borba na sredini terena. Naravno, tu je i stoperski par Škriniar i Vavro, talijanska liga. Ali tražit će rezultat koji će ih voditi na Euro i neće biti nimalo lako. Dobili smo ih visokim pressingom tamo, nećemo sad izmišljati ništa novo – otkrio je izbornik.

Bit će promjena u zadnjoj liniji.

– Problem nam je zadnja linija, potpuno je nova. Ali naći ćemo neko rješenje, ti igrači ne smiju biti nositelji igre – rekao je Dalić i dodao:

– Ćaleta-Car? Nije to bila nikakva kazna, samo sam zvao druge igrače. Igra dobro, zaslužio je poziv, a onda nije bio među četiri stopera koja sam zvao. Očekujem da će biti pravi i da će nam pomoći.

Utakmica sa Slovačkom igra se na Rujevici.

– Mali stadion? U većini slučajeva zadnja utakmica odlučivala je o nečemu. Nekad o play-offu, sad o plasmanu, a komentar o tome dat ću nakon Slovačke. Imam ga i dat ću ga tada – kazao je Dalić i nastavio:

– Znam da je pritisak i važna je to utakmica, ali moram igrače osloboditi i dati im puno povjerenje.

>> Evo kako će 'srebrni' hrvatski reprezentativci izgledati 2058. godine

Zlatko Dalić
1/25

Izbornik je progovorio i o igračima koji su otpali za ovaj dvoboj.

– Znate da nam nedostaju stoperi i da tu tražimo rješenja. Andrej Kramarić doći će, ali nije u treningu i vratit će se u klub. Matej Mitrović osjetio je problem na zadnjem treningu i ići će na kontrolu. Ako je situacija s njim upitna, nećemo riskirati. Rakitić nije igrao za Barcelonu, pogledat ćemo kakva je situacija i, ako bude tu problem, vratit će se u klub. Zato smo pozvali Roga i Juranovića. Nadam se da će ostali biti u redu – kazao je Dalić.

Kakav je raspored reprezentacije do utakmice?

– Veseli me da imamo tri treninga, utorak, srijeda i četvrtak, probat ćemo nešto napraviti. Ne smijemo se zanositi rezultatom protiv Slovačke, ovo je sasvim drukčija utakmica – dodao je izbornik.

I Slovaci znaju koliki je ulog u ovoj utakmici..

– Njima je dovoljan i bod u nekim kalkulacijama pa se možda neće toliko otvoriti, ali znaju da pobjedom idu na Europsko prvenstvo. Mi ne smijemo puno razmišljati o tome, to nam samo može biti nova motivacija. Žao mi je što nismo to riješili ranije. Da nije poništen gol Azerbajdžanu, bili bismo na Euru. Da je bio suđen prekršaj u Walesu, bili bismo na Euru. Ako Bog da, pa pobijedimo, pa imamo 17 bodova, izgubili bismo samo sedam bodova i to bi bile jedne od najboljih kvalifikacija. Takve su bile jedino još 2008. – rekao je Dalić te dodao:

– VAR? Izgubili smo Svjetsko prvenstvo zbog VAR-a, bili bismo svjetski prvaci. Kad je za tebe, dobar je, kad nije, nije ti dobar. Sudac napravi kako želi.

Na korak smo do EP-a.

– Bilo bi lijepo biti drugi izbornik koji se plasirao na drugo veliko natjecanje zaredom – zaključio je izbornik Zlatko Dalić.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

>>

Komentara 39

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
10:35 11.11.2019.

Nama treba samo bod za osvajanje grupe. Ako kod kuće ne možemo do boda protiv Slovaka onda nismo ni zaslužili biti na EPu.

IV
Ivano0505
10:46 11.11.2019.

cemu briga ako nema rakete, niksi i rog su u super formi

LE
lega01
10:54 11.11.2019.

Kovačić igra u vrhunskoj formi. A barem u veznom redu nismo "kratki".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije