Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan rakitić

Bio sam šokiran, Joeovo skandiranje nema veze s nacionalizmom

ivan rakitić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
07.01.2014.
u 17:02

– To je bio ponos što se reprezentacija plasirala na SP. Zbog toga sam bio šokiran odlukom. Nadam se da će je Fifa povući – rekao je Rakitić.

Ivan Rakitić stao je u obranu Josipa Šimunića i njegova skandiranja na Maksimiru nakon utakmice s Islandom. Kapetan Seville nada se da će Fifa povući odluku o deset utakmica suspenzije za Joea.

– To nema veze s ljudima izvan Hrvatske, nego samo s ljubavlju prema Hrvatskoj. Zna da to nije trebao napraviti, ali su ga ponijele emocije i želio je izraziti ljubav prema domovini. Jednostavno, želio je pokazati da je sretan – rekao je Rakitić za njemački Spox.

Svejedno mu je zabio Barceloni, Realu ili Rayu Vallecanu

Raketa smatra da Šimunićev potez nije bio nacionalistički.

– Ne, nema to veze s nacionalizmom. To je bio ponos što se reprezentacija plasirala na SP.  Zbog toga sam bio šokiran odlukom. Nadam se da će je Fifa povući.

Hrvatska s nestrpljenjem očekuje Svjetsko prvenstvo i utakmicu s Brazilom.

– Dobro ćemo se pripremiti, želimo pokazati našu snagu. U Hrvatskoj se puno priča o toj utakmici jer je ona nešto posebno za našu zemlju.

Rakitić igra sjajno u Sevilli, a ove je sezone zabio Barceloni i Realu.

– Za mene su to pogoci kao i svaki drugi. Nije mi važno igram li protiv Reala, Barcelone ili Rayo Vallecana. Momčad je najvažnija, a ja ću uvijek pridonositi uspjehu.

O Raketi se raspituju Liverpool, United i PSG, a Sevilla mu nudi novi ugovor. No, njemu se s odlukom ne žuri.

Ne razmišlja unaprijed

– Ne razmišljam toliko unaprijed, ja sam čovjek koji ima kratkoročne ciljeve. Svi znaju da sam jako sretan u Sevilli, a ugovor mi traje još godinu i pol tako da nema stresa. Vidjet ćemo što će biti.

Rakitić je rođen u Švicarskoj, igrao je u Njemačkoj, a sad je Španjolskoj. Osjeća li da je ta zemlja njegov novi dom?

– Može se tako reći. Jako sam sretan ovdje. Supruga mi je iz Seville i kći mi je ovdje rođena. Osjećam stoga veliku povezanost sa Španjolskom i Sevillom.

Još uvijek pozorno prati Bundesligu.

– Naravno da gledam. Tu su moji suigrači Ivica Olić, Mario Mandžukić i puno ostalih. Čak i s Manuelom Neurom redovito komuniciram.

>> Luka više nije sam: 'Rakitić je sinonim za hrvatski nogomet'

Komentara 32

LO
Louie
18:07 07.01.2014.

Zalosno i sramotno da danas nesmijes ponosno reci da volis Hrvatsku. Zbog toga sto to smeta gostima. Samo tako nastavite pa necete daleko.

MR
mrgud55555
18:36 07.01.2014.

zasluzan je ministar sporta za tu kaznu a zna se hrvati su ustase za njega jer po mamicu mrzi sve hrvatsko...

Avatar dragovič
dragovič
19:02 07.01.2014.

Stari hrvatski pozdrav Za Dom Spreman nije nacistićki pozdrav,hrvatski novac Kuna nije nacistićki novac,hrvatska himna Lijepa naša Domovina nije nacistička himna,hrvatsko slovo U nije nacistićko slovo,hrvatska imena Ante,Mato,Jure nisu nacistićka imena samo zato što su ih i ustaše uporabljale........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije