Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKI MEDIJI:

Rakitić je novi Yaya Toure i istinsko pojačanje Barcelone

Ivan Rakitić
Foto: UES/Pixsell
22.09.2014.
u 21:38

"Rakitić gore, Rakitić dolje"! Tako je naslovljen tekst u kojem se potanko opisuje Rakitićeva igra, aluzija na to da ga je bio pun teren!

Napokon je "probio led"! U predgrađu Valencije Ivan Rakitić zabio je svoj prvi pogodak za Barcelonu u 5:0 (2:0) pobjedi protiv Levantea. Odličnu je igru Rakitić okrunio prekrasnim pogotkom, golčinom za 2:0 u 44. minuti – odbijenu je loptu snažnim i preciznim udarcem sa 20-ak metara zakucao u gornji desni kut vratara Jesusa...

– To je bio presudni trenutak utakmice. Dvije minute prije ostali smo s igračem manje, smatram da je Vyntra bio prestrogo isključen. Messi je promašio 11-erac, ali je Rakitić uoči odlaska na odmor uništio sve naše nade i usmjerio utakmicu u Barceloninu ulicu – rekao je za El Mundo Deportivo trener Levantea Jose Luis Mendilibar.

Ivan dobar i u obrani

U svim je španjolskim medijima Rakitić visoko ocijenjen, a osim prekrasnog gola i građenja Barcinih napada, ističe se i njegova obvezna igra, ističući primjer iz 13. minute, kad je uklizavanjem u svom petercu spasio čisti pogodak...

"Rakitić gore, Rakitić dolje"! Tako je naslovljen tekst u kojem se potanko opisuje Rakitićeva igra, aluzija na to da ga je bio pun teren! Izdvojit ćemo samo najvažnije detalje tog napisa:

"Rakitić je prvi nogometaš nakon Yaya Tourea koji daje ravnotežu igri Barcelone. Lakoćom rješava sve situacije, mudar je i kreativan u igri prema naprijed, a njegova predanost obrambenim zadaćama jednostavno fascinira. Rakitić je istinsko pojačanje za Barcelonu, uklopio se u momčad već na početku sezone i od njega možemo očekivati još bolje igre".

>> Rakitić: Uvijek se osjećam ugodno kad igram na svojoj poziciji

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije