Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUNIŠTIVI ŠVICARAC

Federer pomeo Nadala i osvojio Masters u Šangaju!

Foto: Reuters
1/8
15.10.2017.
u 12:05

Federeru je ovo 94. osvojeni turnir, a sada u susretima s Nadalom ima skor 15:23.

Švicarac Roger Federer osvojio je Masters u Šangaju nakon što je u finalu nadigrao Španjolca Rafaela Nadala sa 6:4 i 6:3.

36-godišnji Švicarac i drugi igrač svijeta nije imao previše problema protiv vodećeg na ATP ljestvici. U prvom je setu jednom uzeo servis protivniku, a u drugom to napravio dva puta te za sat i 13 minuta upisao pobjedu.

1/8

Federeru je ovo 94. osvojeni turnir, a sada u susretima s Nadalom ima skor 15:23.

Šarapova osvojila Tianjin

Negdašnja prva tenisačica svijeta Maria Šarapova osvojila je WTA turnir u kineskom gradu Tianjinu pobijedivši u finalu Bjeloruskinju Arinu Sabalenka sa 7:5, 7:6 (8). 

Za Šarapovu je to prvi osvojeni turnir nakon što je odslužila 15-mjesečnu kaznu zbog dopinga, ali i prvi naslov nakon dvije i pol godine. Peterostruka grand slam pobjednica sada ima 36. turnirskih naslova u karijeri i napredovat će s 86. mjesta na WTA ljestvici, a kao gotovo na svim turnirima na kojima je nastupala nakon prestanka suspenzije, i u Tianjinu je igrala s pozivnicom organizatora. 

Njezina protivnica u finalu, 19-godišnja Sabalenka, igrala je svoj prvi WTA finale.

Komentara 4

MA
Majur
13:19 15.10.2017.

Najveći svih vremena...hebiga djole i njegovi fanovi:))))

ŠU
šumarstvo
17:38 15.10.2017.

Statistika je vrlo duga i jasna i statistika je ista i prije 2015. i poslije 2015. Od kada je počela ova zadnja međusobna dominacija Federera i statistika međusobna je uvijek pokazivala da je Nadal bolji na zemljanim terenima a Federer je bolji na tvrdim podlogama i na travi, što znači da je Federer ipak kompletniji igrač i samim time najbolji igrač u povijesti tenisa jer je igrao u najjačoj konkurenciji a Nadal je automatski najbolji igrač na zemlji u povjesti tenisa a po tome je Federer usto i automatski drugi igrač na zemlji u povjesti tenisa jer je uglavnom na zemlji gubio finala i to od najboljega zemljaša u povjesti. Jer bi u suprotnome da nije bilo Nadala Federer imao i još cca 10 najjačih trofeja sa zemljanih turnira.

Avatar Sokol
Sokol
11:20 16.10.2017.

Roger proživljava drugu mladost. Za mene najveći svih vremena, daleko najveći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije