Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklizam

Quintani "Volta a Catalunya", Kristijan Đurasek 63.

Kristijan Đurasek
Marko Jurinec/PIXSELL
27.03.2016.
u 18:28

Đurasek je u sedmoj etapi ciljem prošao kao 99. u skupini vozača sa 5:47 minuta zaostatka što mu je u konačnici donijelo 63. mjesto sa 33:30 minuta iza Quintane.

Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) pobjednik je ovogodišnjeg, 81. izdanja biciklističke utrke "Volta a Catalunya", koja se boduje za "WorldTour", vožene cestama Katalonije tijekom ovoga tjedna, dok je hrvatski vozač Kristijan Đurasek (Lampre) utrku završio na ukupno 63. mjestu sa 33:30 minuta zaostatka.

Ovogodišnja "Volta" privukla je veliki broj biciklista koji su u karijeri već osvajali naslove pobjednika na velikim trotjednim utrkama, "Tour de Franceu", "Giru d'Italia", odnosno "Vuelta a Espani", te očekuju kako bi ove godine mogli ponoviti takav uspjeh, kao i one koji još nisu slavili na nekoj trotjednoj utrci, ali su se uspijevali plasirati na pobjedničko postolje ili one koji se s pravom nadaju kako bi upravo ove godine mogli po prvi puta u karijeri ostvariti takav uspjeh.

U takvoj konkurenciji najspremnijim se pokazao pobjednik "Gira" iz 2014. i drugi s "Toura" 2013. i 2015. Quintana koji je nakon tjedan dana vožnje po Kataloniji ostvario sedam sekundi bolje vrijeme od drugog Španjolca Alberta Contadora (Tinkoff), prošlogodišnjeg pobjednika "Gira" i dvostrukog pobjednika "Toura" (2007, 2009), te 17 sekundi bolje vrijeme od trećeg Irca Daniela Martina (Etixx-QuickStep), te četvrtog Australca Richiea Portea (BMC).

Prošlogodišnji pobjednik "Toura", koji je slavio na toj utrci i 2013., Britanac Chris Froome (Sky) utrku u Kataloniji je završio na osmom mjestu sa 46 sekundi iza Quintane, dok je lanjski pobjednik "Vuelte", Talijan Fabio Aru (Astana) bio 14. sa 1:41 minuta iza Kolumbijca.

Pobjednik posljednje, sedme etape vožene ulicama Barcelone u dužini od 136.4 kilometra je Rus Aleksej Catevič (Katjuša), koji je u završnici bio bolji od Slovenca Primoža Rogliča (LottoNL), dok je iza njih ciljem prošla skupina vozača sa 14 sekundi zaostatka. U posljednjoj etapi Contador, Porte i Martin pokušali su agresivnom vožnjom nadoknaditi male zaostatke u ukupnom redoslijedu, ali Quintana je sa svojim momčadskim kolegama uspio odbiti sve napade.

Đurasek je u sedmoj etapi ciljem prošao kao 99. u skupini vozača sa 5:47 minuta zaostatka što mu je u konačnici donijelo 63. mjesto sa 33:30 minuta iza Quintane.

REZULTATI, 7. ETAPA:

1.  Aleksej Catevič (Rus/Katjuša)                 3:13:33
2.  Primož Roglič (Slo/LottoNL)                  isto vrijeme       
3.  Jarlinson Pantano (Kol/IAM Cycling)          +14     
4.  Wout Poels (Niz/Sky)                                 +14
5.  Daryl Impey (JAR/Orica)                             +14
6.  Rigoberto Uran (Kol/Cannondale)             +14  
7.  Rudy Molard (Fra/Cofidis)                          +14
8.  Romain Bardet (Fra/AG2R)                        +14
9.  Enrico Gasparotto (Ita/Wanty)                   +14   
10. Carlos Barbero (Špa/Caja Rural)               +14...

...99. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV/Lampre)      +5:47

UKUPNO:

1.  Nairo Quintana (Kol/Movistar)           30:50:19
2.  Alberto Contador (Špa/Tinkoff)                  +7       
3.  Daniel Martin (Irs/Etixx-QuickStep)          +17      
4.  Richie Porte (Aus/BMC)                            +17 
5.  Tejay van Garderen (SAD/BMC)               +27      
6.  Romain Bardet (Fra/AG2R)                       +31      
7.  Ilnur Zakarin (Rus/Katjuša)                       +42      
8.  Chris Froome (VB/Sky)                             +46      
9.  Hugh Carthy (VB/Caja Rural)                 +1:01    
10. Rigoberto Uran (Kol/Cannondale)       +1:16...

...63. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV/Lampre)   +33:30  

>>Froome pobjednik, Varaždinac Đurasek završio na 76. mjestu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije