Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOI

Pyeongchang zbog Sjeverne Koreje promijenio ime u PyeongChang

Olimpijske igre
Sanjin Strukic/Pixsell
27.01.2016.
u 08:30

'Ne bi nam bilo drago da posjetitelji umjesto k nama odu u Sjevernu Koreju.'

Organizatori sljedećih Zimskih olimpijskih igara koje će se održati od 9. do 25. veljače 2018. godine u južnokorejskom Pyeongchangu objavili su kako će svoje mjesto u promidženim programima oglašavati kao PyeongChang.

Razlog za veliko slovo C u pisanju imena mjesta objasnili su time što žele izbjeći miješanje Pyeongchanga s glavnim gradom Sjeverne Koreje Pyongyangom.

"Ne bi nam bilo drago da posjetitelji umjesto k nama odu u Sjevernu Koreju", rekao je guverner provincije Gangwon Choi Moon-Soon koji je naveo primjer Kenijca Daniela Olomaea Olea Sapita, predstavnika plemena Masai, koji je prošloga rujna krenuo na konferenciju o bioraznovrstnosti, no umjesto u Pyeongchang on je odletio u Pyongyang.

"Tamo im je izgledao sumnjivo, te je zadržan pet sati, morao je platiti kaznu od 500 dolara, a zatim je poslan na let za Peking".

Choi je dodao i kako Pyeong na korejskom znači mir, a Chang blagostanje.

"Nadajmo se kako će naše Igre donijeti mir i blagostanje u cijelom svijetu", zaključio je Choi.

>> Južna Koreja dobila i Zimske olimpijske igre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije