Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA NOGOMETNE FANOVE

Putujete na Euro? Obvezno se cijepite protiv ospica

\'The mascot for the Euro-2012 football championships co-hosted by Poland and Ukraine, Slavek (L) and Slavko pose prior to the friendly football match Poland vs Portugal on February 29, 2012 in Warsaw
AFP/PIXSELL
19.04.2012.
u 11:00

Epidemija ospica u Ukrajini bit će na vrhuncu u lipnju pa stručnjaci savjetuju cijepljenje prije ulaska u zemlju

 

Svi navijači koji će u lipnju posjetiti Ukrajinu, jednog od domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva uz Poljsku, trebali bi se cijepiti protiv ospica.

Zamjenik šefa državne službe za zdravstvo i epidemiologiju Oleksandar Kravčuk apelirao je sve putnike da se cijepe u svojoj domovini jer "situacija s ospicama u Ukrajini nije dobra", prenosi Kiev post.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je da je epidemija ospica u Ukrajini prošle godine zahvatila više od 5000 ljudi, a pogodila je zapadni dio zemlje koji graniči s Mađarskom, Poljskom i Slovačkom.

– Očekuje se da će širenje epidemije dosegnuti vrhunac od veljače do lipnja – piše u priopćenju, a prenosi Telegraph.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije